Inline skates

Zowel kinderen als volwassenen kunnen zich voortbewegen op inline skates, deze zijn namelijk verkrijgbaar van de kleinste maatjes tot de grotere maten. Skaten kan een leuke manier zijn om calorieën te verbranden, maar je kunt ook voor je plezier een rondje skaten!

Lees meer...

Producten 1-24 van 201

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 201

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn inline skates?

Inline skates worden vaak gebruikt om recreatieve tochtjes mee te maken. Inline skates, of in de volksmond ook wel skeelers genoemd, hebben een fijne pasvorm en door het ademend vermogen krijg je geen zweetvoeten. De schoen van de skate kan een sotfboot, een semi softboot of een hardboot zijn. Een softboot is comfortabeler om te dragen en deze ventileert beter. De hardboot daarentegen is steviger en biedt meer stabiliteit. De inline skates kun je passend om de voet laten sluiten. De sluitingen die gebruikt worden bij inline skates zijn: vetersluitingen, snelsluitingen, klittenbandsluitingen of een discsluiting.

Welke wielen voor inline skate?

Inline skates, ook wel skeelers genoemd, hebben aan de onderzijde vier wieltjes en aan de achterkant een remblokje. De hardheid van de wieltjes wordt uitgedrukt in een bepaalde A-waarde. Wieltjes met een A-waarde van 74 worden gezien als zachte wieltjes en een A-waarde van 90 tot 100 staat voor harde wieltjes. Hoe zachter de wieltjes, hoe meer demping deze bieden. Hoe harder de wieltjes, hoe langer deze meegaan en hoe meer snelheid je met de skate kunt maken. Wieltjes van inline skates hebben meestal een A-waarde tussen de 80 en 86, dit zijn tevens prima waardes voor de recreatieve skaters. Ben je toe aan nieuwe inline skates, maar twijfel je over het aantal wielen? In onze blog 'Life is better on wheels' leggen wij je graag het verschil uit tussen skates met drie wielen en skates met vier wielen!

Welke lagers voor inline skate?

Bij sommige inline skates wordt vermeld welk soort ABEC kogellagers er in de wielen zitten. ABEC staat voor de precisie waarmee de lagers gefabriceerd zijn. ABEC 1 lagers mogen meer “afwijkingen” hebben dan ABEC 9 lagers. Dit gaat echter over enkele millimeters. Het verschil tussen ABEC 1 en ABEC 9 zal dan ook niet door de plezierrijders gevoeld worden. In het begin zijn lagers met een hogere ABEC waarde beter in het omzetten van energie in snelheid. Als de lagers na een aantal tochten wat meer gesleten zijn zal ook de ABEC waarde dalen.

Welke maat inline skates moet ik kopen?

Kies skeelers van ongeveer één maat groter dan je schoenmaat zodat je je tenen nog goed kunt bewegen. Zorg er wel voor dat je niet té veel ruimte overhoudt aan de voorkant. Indien er een maattabel op de productpagina staat, kun je deze aanhouden. De verstelbare inline skates, of inline skeelers hebben een bereik van drie tot vijf maten, waardoor de skeelers mee kunnen groeien en dus meerdere jaren zullen passen!

Tip

Beginnen de wieltjes te slijten? Deze kun je verwisselen voor nieuwe zodat de skeelers langer meegaan. Wissel wiel 1 en wiel 3 met elkaar en wiel 2 met wiel 4. Zorg ervoor dat het versleten deel van het wieltje aan de buitenkant zit.

Ondertussen op het blog:
- Veilig skeeleren!
- Is skaten een sport?
- Hoe onderhoud ik mijn skates?