Wandelschoenen

Ben jij een sportieve wandelaar en op zoek naar nieuwe wandelschoenen? Voordat je deze aanschaft is het belangrijk om bij een aantal factoren stil te staan. Wij leggen je graag uit waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste wandelschoen. Lees meer...

Producten 1-24 van 532

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 532

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Op welk terrein ga je lopen?

Wordt er in de bergen gelopen dan is daar ander schoeisel voor nodig dan wanneer het om een rondje in het park gaat. Er is dan een andere mate van ondersteuning nodig. Een hoge schoen biedt veel ondersteuning, maar geeft minder bewegingsvrijheid. Een sandaal daarentegen geeft weinig ondersteuning, maar wel veel bewegingsvrijheid. Ook is de ventilatie van de voet in een sandaal optimaal.

Hoge wandelschoenen

Wanneer het wandelgebied bestaat uit bergen of onverharde paden dan is het verstandig om hoge wandelschoenen aan te trekken, deze verkleinen de kans op het verzwikken van de enkel bij een misstap. De hoge wandelschoenen zijn ook geschikt om te dragen wanneer er met zware bepakking wordt gelopen.

Wandelschoenen worden ingedeeld in bepaalde categorieën. Hier vind je wat deze categorieën inhouden:
 • A-categorie: Deze wandelschoenen met een soepele zool zijn zowel geschikt voor op reis, tijdens citytrips en voor dagelijkse wandelingen over vlakke paden.
 • A/B-categorie: Deze schoenen hebben een stevige zool. Ze zijn zowel geschikt voor op vlakke paden als voor heuvelachtig landschap.
 • B-categorie: Dit zijn stevige allround schoenen met veel profiel. Deze zijn geschikt voor zwaardere wandelingen op oneffen terrein.
 • C-categorie: Deze robuuste, hoge wandelschoenen zijn geschikt te dragen in de bergen. Tijdens zware trektochten met veel bepakking bieden deze schoenen de juiste steun en bescherming.

  Voorkom blaren

  Blaren kunnen een mooie wandeling flink verpesten. Het krijgen van blaren kan vaak voorkomen worden door de wandelschoenen, voor langdurig gebruik, eerst in te lopen door er op een laag tempo een paar keer korte afstanden mee te lopen. Dit zorgt ervoor dat de schoenen zich naar de voeten vormen en knelpunten verdwijnen.

  Het dragen van de juiste wandelsokken speelt ook een grote rol in het al dan niet krijgen van blaren. Draag sokken die naadloos zijn, waardoor de sokken nergens knelpunten veroorzaken. De sokken dienen de juiste maat te hebben waardoor zich niets ophoogt en je vrij kunt lopen.

  Duurzame wandelschoenen

  Met een paar fijne wandelschoenen ga je natuurlijk lekker de natuur in! Maar zou het geen mooi idee zijn om de natuur in te gaan met een paar duurzame wandelschoenen? Op die manier kan je iets terugdoen voor al het moois dat de natuur ons geeft! Duurzame schoenen worden vaak gemaakt van gerecyclede materialen. Deze materialen kunnen bijvoorbeeld PET-flessen en ander plastic afval zijn, maar ook rubber is zeer geschikt om te hergebruiken. Deze materialen zouden anders op de vuilnisbelt belanden en waarschijnlijk (op een niet zo milieuvriendelijke manier) verbrand worden. Het recyclen van materialen is dus een echte win-winsituatie!

  Tips

  Om zo comfortabel mogelijk te kunnen lopen is het belangrijk de goede maat schoenen te kiezen. Wanneer de schoen te klein is gaat deze knellen en wanneer die te groot is gaat de voet schuiven wat voor blaren kan zorgen. Kijk daarom dus eerst in de maattabel die bij de schoen staat aangegeven, de maatvoering kan per merk verschillen. Bij de goede maat wandelschoenen moet er ongeveer een vinger achter de hiel passen wanneer de schoenen aan de voeten zitten.

  Niet alleen de buitenkant van de wandelschoenen moeten regelmatig worden schoongemaakt, maar ook zeker de binnenkant moet niet vergeten worden. Anders gaat het zout uit het zweet in de voering van de schoenen zitten waardoor de schoenen niet goed blijven ventileren. De schoenen kun je gemakkelijk schoonmaken door de binnenzool eruit te halen en de schoenen te vullen met warm water. Daarna kun je deze weer legen en laten drogen. Doe dit niet met een föhn of andere warmtebron, laat deze rustig drogen.

  Zijn je wandelschoenen nat geworden, dan kun je ze opvullen met proppen krantenpapier. Krantenpapier neemt vocht snel op. Laat de schoenen op kamertemperatuur drogen.

  Toch nog vragen over de wandelschoenen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.

  Ondertussen op het blog:
  - Kies de perfecte wandelschoenen
  - LOWA wandelschoenen
  - Hoe maak ik mijn Grisport wandelschoenen schoon?