Lacoste versus Fred Perry

De vele overeenkomsten tussen de merken Lacoste en Fred Perry ken je misschien wel: beide merken hebben prachtige polo's in hun collectie, hun items zijn een perfecte mix van comfort en fashion, zowel René Lacoste als Fred Perry speelden op hoog niveau tennis en beide merken hebben een heel uitgebreid assortiment met lifestyle- én sportkleding! Maar waar zitten dan eigenlijk de verschillen? En hebben de merken nog speciale items of onderdelen waar ze in uitblinken?

Hoe is Lacoste ontstaan?

Het merk Lacoste vindt zijn oorsprong in Frankrijk, waar het in 1933 is opgericht door de oud-tennisser René Lacoste. Samen met zijn vriend André Gillier stond hij jarenlang aan het roer van het Franse kledingmerk. Zonder enige twijfel kun je wel stellen dat het uitvinden van de polo hun grootste succes geweest is! In eerste instantie is de polo ontworpen als elegante tenniskleding, waarbij je de kraag omhoog kon zetten om jezelf te beschermen tegen de zon. Pas later is het merk zich gaan specialiseren in onder andere golf- en zeilkleding, maar natuurlijk ook in lifestylekleding. En hoewel Lacoste in de beginjaren voornamelijk witte kleding ontwierp, is de bekende Lacoste polo inmiddels in ontelbaar veel kleuren te verkrijgen! Inmiddels is René Lacoste al meer dan twintig jaar overleden, maar het bedrijf is nog altijd in handen van de familie Lacoste!

Hoe is Fred Perry ontstaan?

Het zal je niet verbazen dat het kledingmerk Fred Perry opgericht is door de gelijknamige tennisspeler in 1952. Wat je misschien wel zal verbazen is dat Fred Perry hierbij hulp kreeg van de Oostenrijkse voetballer Tibby Wegner. Inmiddels is het merk Fred Perry uitgegroeid tot één van de grootste producenten van sportieve streetwear en worden de kleding en sneakers in meer dan 50 landen verkocht. Het Britse merk heeft een mooie combinatie van zowel sportieve kleding als casual kleding in hun assortiment, maar ze hebben deze twee stijlen ook in een aantal producten samen laten komen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar hun bekende Fred Perry polo's. Dit stijlvolle shirt heeft sportieve details en kun je daardoor als sportieve touch op een nette broek dragen, maar de polo kan jouw sportieve outfit juist ook een chique boost geven!

Waar komt Lacoste vandaan?

Zoals je inmiddels weet, vindt het merk Lacoste zijn oorsprong in Frankrijk. Het hoofdkantoor van Lacoste is hier dan ook nog steeds gevestigd, deze vind je namelijk in dé modestad van Frankrijk: Parijs! De eerste polo's werden uiteraard ook in Frankrijk gemaakt, maar tegenwoordig worden de producten van Lacoste ook in Marokko en Peru gefabriceerd. Een leuk feitje is dat het in elkaar zetten van één polo ongeveer 40 minuten tijd in beslag neemt voor een kleermaker. Zoals je van Lacoste mag verwachten, vinden zij het gebruik van kwalitatieve én milieuvriendelijke stoffen zeer belangrijk! Ook goede werkomstandigheden heeft Lacoste hoog in het vaandel staan. Of je nu op de katoenplantage werkt of op het hoofdkantoor, Lacoste zorgt goed voor álle medewerkers!

Waar komt Fred Perry vandaan?

De kleding van Fred Perry werd oorspronkelijk alleen in Engeland geproduceerd, maar tegenwoordig worden de producten ook in China en Mexico gemaakt. Het hoofdkantoor van Fred Perry bevindt zich altijd nog in hartje Londen, waar onder andere de producten ontworpen en ontwikkeld worden, de klantenservice zich bevindt en natuurlijk de bedrijfsvoering plaatsvindt. Daarnaast kun je de wereldwijd meer dan 200 Fred Perry-winkels vinden in o.a. Parijs, New York, Shanghai en Tokio. Ook bij Fred Perry heeft de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van hun medewerkers topprioriteit! Een kernwaarde van het bedrijf is dan ook dat de arbeidsomstandigheden goed zijn voor iedereen die betrokken is bij in de hele keten, iedereen wordt met respect en op een eerlijke manier behandeld, gedwongen of verplichte arbeid wordt niet getolereerd.

Waarom heeft Lacoste een krokodil als logo?

Wie kent de beroemde krokodil van Lacoste niet!? Het logo is altijd prominent, maar toch bescheiden aanwezig op alle items van Lacoste. Hoewel je een krokodil misschien niet direct zou associëren met een kledingmerk, is dit in het geval van René Lacoste toch een ander verhaal. Tijdens zijn tenniscarrière kreeg René namelijk de bijnaam ‘Le Crocodile’, dit had hij te danken aan een weddenschap om een koffer van krokodillenleer.

Waarom heeft Fred Perry een laurierkrans als logo?

Het bekende logo van Fred Perry laat zich het beste omschrijven als onopvallend opvallend, maar welk verhaal zit er achter deze laurierkrans? Al in de klassieke oudheid kwam de laurierkrans voor en was het een symbool voor overwinning, roem en eer! Het is dan ook niet zo vreemd dat je de laurierkrans onder andere terugziet bij atletiekwedstrijden, universiteiten én in het oude logo van de Wimbledon Chamionships. Met de tennisachtergrond van Fred Perry is de keuze voor dit logo dan ook helemaal niet zo gek!

Hoe vallen Lacoste polo's?

De polo's van Lacoste zijn verkrijgbaar in drie verschillende modellen, waardoor er voor ieder lichaamstype een geschikte polo te vinden is! De slim fit polo's hebben een slanke pasvorm, waardoor de polo mooi aansluit op het lichaam. Naast de gewone slim fit polo's, heeft Lacoste ook stretch slim fit polo's in hun assortiment. Zoals de naam al doet vermoeden bestaan deze stretch slim fit polo's onder andere uit elastaan. Naast deze twee modellen, is er natuurlijk ook nog de regular fit polo. De vorm van deze polo's wordt ook wel ‘normale pasvorm’ genoemd en wordt over het algemeen aangeduid als ruimer en comfortabeler.

Hoe vallen Fred Perry polo's?

De slim fit polo's van Fred Perry zijn door hun getailleerde pasvorm heel geschikt om te dragen op een nette chino, het is bij slim fit polo's ook helemaal niet ongebruikelijk om deze in de broek te stoppen. De regular fit polo's zijn daarentegen weer heel geschikt om te dragen op een leuke jeans, hierbij wordt de polo vaak juist niet in de broek gestopt. Door de kenmerkende dubbele streep op de kraag en de mouwen krijgen de polo's een sportief karakter, maar wordt er ook gelinkt naar de Britse streetwear.

Tip: Benieuwd welke maat polo jij nodig hebt? Neem dan eens een kijkje in de maattabel bij het desbetreffende product!

Lacoste versus Fred Perry

Zowel Lacoste als Fred Perry heeft een oprichter die een carrière in de tennissport achter de rug heeft, toch heeft ieder merk zijn eigen geschiedenis, normen en waarden. Hoewel je bij Lacoste meer het klassieke karakter terug ziet komen, richt Fred Perry zich juist meer op Britse streetwear met een stijlvolle ondertoon. Naast hun bekende polo's hebben beide merken nog veel meer sportieve én stijlvolle producten in hun collectie! Ben jij #TeamLacoste of #TeamFredPerry?