Outdoor jassen kind

Kinderen zijn graag buiten. Lekker spelen, wandelen, klimmen, voetballen.. jouw kleine moet dan ook een goede jas hebben. Zeker in Nederland krijgen we vaak te maken met een omslag van het weer en een goede jas is ook dan de juiste oplossing! Lees hier...
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Bewegingsvrijheid

Kinderen houden van buiten zijn, lekker rennen, wandelen en springen. Bij kinderjassen is het dus vooral heel belangrijk dat ze voldoende bewegingsvrijheid bieden! Het is prettig als de jas iets ruimer om het lichaam valt, ook omdat kinderen altijd in de groei zijn en de jas dan iets langer meegaat. Toch is té ruim is ook niet goed. Een te grote jas houdt je kind niet goed warm, omdat er dan koude wind onder de jas kan komen. Veel outdoor jassen zijn gemaakt van stretch materiaal, waardoor de jas netjes om het lichaam valt en je kind toch vrij kan bewegen.

Op alles voorbereid

Als je warm én droog wilt blijven tijdens het wandelen kun je ervoor kiezen om een wind- en waterdichte jas te dragen. De waterdichtheid van een jas wordt uitgedrukt in waterkolom. Een jas met een waterkolom van 1.000mm is waterafstotend. Dit houdt in dat het een regenbuitje wel tegen kan houden, maar langdurige druk van water gaat wel door de jas heen. Vanaf een waterkolom van 5.000mm kan de jas ook hoge druk aan, zonder dat er water door de jas heen gaat.

Tip

’s Winters is het eerder donker, het is dan extra belangrijk om goed zichtbaar te zijn. Met een fel gekleurde jas of een outdoor jas met reflecterende details val je zeker op!

Neem altijd je outdoor jas mee als je een lange wandeling gaat maken. Op het tijdstip van vertrek schijnt het zonnetje misschien nog, maar in Nederland kan het weer zomaar omslaan.