Sup boards voor kinderen

Suppen is de afkorting van Stand Up Paddling, wat letterlijk “staand peddelen” betekent. Tijdens het suppen sta je op een sup board en heb je in één hand een peddel. Met de peddel kun je jezelf vooruit roeien, waardoor je over het water glijdt.

Lees meer...
Toon meer
Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

Welk sup board heb ik nodig?

Er zijn verschillende sup boards voor kinderen verkrijgbaar die allemaal hun eigen voordelen hebben en voor bepaalde wateren geschikt zijn. Zo is er bijvoorbeeld het allround sup board voor kinderen, deze is te herkennen aan zijn ovale vorm. Het allround sup board is, zoals de naam al doet vermoeden, geschikt voor zowel rustige slootjes als de golven op zee of een meer. Het touring sup board voor kinderen is te herkennen aan zijn scherpe neus en de platte achterkant, dit sup board is voornamelijk bedoeld voor tochtjes op rustig water. Voor de gevorderde suppers is er ook nog een race sup board, deze is een stuk smaller dan de andere sup boards, heeft een spitse neus en een platte achterkant. Door de smalle vorm van het board, ervaar je weinig weerstand en kun je veel snelheid maken. Het bewaren van je evenwicht is natuurlijk wel een stukje moeilijker op zo’n smal sup board.

Welke accessoires heb ik nodig tijdens het suppen?

Veel sup boards worden als een complete set geleverd. Heel handig natuurlijk, want zo heb je meteen alles wat je nodig hebt in huis! Eén van de belangrijkste accessoires is de peddel, deze heb je namelijk nodig om vooruit te komen en te kunnen sturen. Daarnaast is het enkelkoord ook onmisbaar! Mocht je onverwachts toch van het sup board afvallen, kun je met het enkelkoord voorkomen dat het sup board tientallen meters verder eindigt. In de sup boardsets vind je tevens vaak een pomp, een opbergzak en soms ook een vin voor extra stabiliteit!

Tip

Veiligheid staat natuurlijk op nummer één! Het is dan ook verstandig om kinderen een zwemvest te laten dragen tijdens het suppen.