“Elke dag een stapje beter, zo winnen we het hart van de consument”

OVER PLUTOSPORT

Plutosport is het schoolvoorbeeld van een succesverhaal van rasondernemers Geert en Monique Gruppen. Na jaren aan het hoofd van een eigen sportgoederengroothandel te hebben gestaan, besluiten ze in 2009 het roer om te gooien. Ze richten al hun pijlers op e-commerce, dé trend van het moment. Het markeert het begin van Plutosport, een D2C e-commercebedrijf gespecialiseerd in sportartikelen en athleisure – een mix van athletic en leisure. Met dank aan een sterk Europees sourcingnetwerk van merkartikelen slaagt het bedrijf erin een aantrekkelijk assortiment met meer dan 22.000 artikelen aan te bieden, en dat tegen minstens even aantrekkelijke prijzen. In tien jaar bouwen Geert en Monique Plutosport uit tot het grootste e-commercebedrijf in de categorie. Op het hoofdkantoor in Ter Aar werken zo’n zestig mensen, van de in totaal 125 medewerkers die het bedrijf telt.

Het succes van Plutosport gaat niet onopgemerkt voorbij. Voor investeringspartij H2 Equity Partners reden om in 2021 een meerderheidsbelang in het bedrijf te verwerven. Met een volledig nieuw management, de financiële slagkracht van H2 Equity Partners en een nieuwe strategie waarin merkpositionering en de perfecte customer journey belangrijke speerpunten zijn, is Plutosport klaar voor de volgende fase.

De ambities liegen er niet om: de komende jaren wil Plutosport de groei en het succes verder uitbouwen en de omzet verdubbelen. Door het huidige business model te transformeren wil Plutosport een van de belangrijkste destination brands in het sport- en athleisuresegment worden. Om deze ambitie te realiseren, zoeken we een aantal nieuwe fijne collega’s. Kom jij ons team versterken?

VACATURES:

Marketplace Specialist

 

PERFORMANCE MARKETING

FULLTIME

Marketplaces zijn niet meer weg te denken uit het e-commercelandschap. En dat willen we ook helemaal niet, want voor Plutosport zijn ze een ontzettend belangrijk verkoopkanaal. Zo kun je onze artikelen onder meer kopen op bol.com an Amazon. De afgelopen jaren waren marketplaces goed voor een significant deel van de omzet. De komende jaren moet dit met zo’n 60% toenemen, onder meer door aanwezigheid op belangrijke (internationale) marktplaatsen uit te breiden. Denk daarbij aan Amazon in een aantal aanvullende landen maar ook Zalando en About You. Aan jou als Marketplace Specialist om deze doelstelling te realiseren.

Je bent verantwoordelijk voor het volledige assortiment, de pricing en de content die op de marketplaces verschijnen. Je eerdere ervaring in marketplace marketing stelt je in staat om een een heldere, efficiënte langetermijnstrategie te ontwikkelen, passend bij de commerciële ambities van Plutosport. Je draait precies aan de juiste knoppen om maximale omzet, winst en conversie te garanderen. Ontwikkelingen in de markt houd je nauwlettend in de gaten, en weet je altijd adequaat op in te spelen.

product Director

 

PRODUCT & MERCHANDISE

FULLTIME

Als director product ben je verantwoordelijk voor de winkelervaring van de klanten van Plutosport. Alles wat je doet – zowel op operationeel als op strategisch niveau – heeft een glashelder doel: de ideale customer journey realiseren. Betere UX, hogere sitespeed, optimale search en een dito check-out ervaring: je draait op het juiste moment aan de juiste knoppen om maximale conversie en de hoogst mogelijke average order value en NPS te garanderen. Op die domeinen (conversie, AOV en terugkerende bezoekers) zijn dan ook je belangrijkste KPI’s vastgesteld. Personalisatie is een essentieel aspect van de ideale customer journey. Je ontwikkelt buying guides en instructievideo’s om klanten beter te adviseren, zorgt ervoor dat de content voor alle producten als een huis staat en breidt betaalopties voor klanten uit. Samen met de search expert stel je vast hoe algoritmes geoptimaliseerd kunnen worden en hoe filters verbeterd kunnen worden. Je zorgt ervoor dat er binnen de organisatie draagvlak is voor aanpassingen, die je vervolgens verankert. Ook ben je betrokken bij het bedenken en implementeren van nieuwe merchandise-opties.

Performance Marketing Specialist

 

PERFORMANCE MARKETING

FULLTIME

Als Performance Marketing Specialist ben je verantwoordelijk voor alle lower funnel paid campagnes van Plutosport. Als geen ander weet je onze investeringen in paid marketing door te vertalen naar de hoogst mogelijke ROI. En je weet: hoe hoger je ROI, des te hoger je budget.

Je focus ligt vooral op Search Engine Advertising (SEA) en smart shopping. De data op het gebied van marge, rotatie, conversie en voorraad vertellen je alles wat je moet weten om de juiste strategie uit te zetten, met als resultaat: maximale exposure en dito conversie. Dit doe je door efficiënt en effectief te sturen op Return on Advertising Spend (ROAS), op basis van een smart bidding strategy. Ook zet je verschillende tools in om onze ranking in Google te optimaliseren. Denk aan accountstructuur, ads en feed optimalisatie.

CRM & Data-ANALIST

 

PERFORMANCE MARKETING

FULLTIME

‘Data’ staat niet voor niets in je titel: alles wat je doet, komt voor uit data. Je verzamelt ze, analyseert ze, en doet dat nog een keer, totdat je feilloos in kaart hebt wat ze je precies vertellen. Namelijk: wat we kunnen (moeten) doen om onze klanten nóg beter te bedienen. Je inzichten koppel je terug naar de rest van het Marketing & Merchandiseteam, zodat zij campagnes persoonlijker en efficiënter in kunnen zetten. Dat is je ultieme doel: de groei en performance van onze customer database flink later groeien. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor ons customer loyalty program. Aan jou om dit van scratch op te bouwen en optimaal vorm te geven.

Brand Director

 

MARKETING

FULLTIME

Heel Nederland moet kennismaken met Plutosport, liever gisteren dan vandaag. Dat is het ultieme doel en de belangrijkste verantwoordelijkheid van de Brand Director. De organisatie staat als een huis; aan jou om een gedegen merkstrategie te ontwikkelen en succesvol in de markt te zetten.

Voor die strategie kunnen een sterk analytisch vermogen om de data te interpreteren en een uitstekend gevoel voor de doelgroep niet ontbreken. Dat zijn belangrijke bouwstenen voor de juiste merkpositionering en een effectief communicatie- en mediabeleid. Daaruit vloeien overtuigende campagnes die stuk voor stuk bijdragen aan meer merkbekendheid. Die ontwikkelen we in samenwerking met verschillende externe agencies, voor wie jij de go-to person bent. Ook het verder uitbouwen van onze social mediakanalen en het sponsorshipbeleid vallen onder jouw verantwoordelijkheden.

SEARCH & MERCHANDISE SPECIALIST

 

PRODUCT & MERCHANDISE

FULLTIME

Het assortiment van Plutosport is ontzettend breed. Vrijwel elke klant kan in onze winkel vinden wat zij of hij zoekt - en meer. Aan jou als Search & Merchandise Specialist de taak ervoor te zorgen dat zij snel, makkelijk en efficiënt vinden waar ze naar op zoek zijn en zo de conversie flink te vergroten. Search, facets, filters en sorting zijn belangrijke tools om de klant door de ideale customer journey te navigeren. Je analyseert hoe onze klanten zoeken, en richt de klantreis en website zodanig in dat vraag en aanbod naadloos op elkaar aansluiten. De truc zit ‘m in het tonen van de juiste facets, filters en sortingopties. De combinatie van jouw klantgerichte brein en een datagedreven mindset zorgt ervoor dat je precies weet wat de klant - eenmaal gevonden wat ‘ie zocht - verder nog nodig zou kunnen hebben. Door de klant precies op het juiste moment relevante, aantrekkelijke recommendations te laten zien, vergroot je de Average Order Volume (AOV), stuw je conversie én bedien je de klant nóg beter. Een klassieke win-win-win, dus. Je maakt deel uit van het product team en werkt nauw samen met data science-expert en het UX team.

Commercial Controller

 

FINANCE

FULLTIME

Als Commercial Controller snap je als geen ander waar een e-commercebedrijf z’n winst grotendeels behaalt. Juist ja, bij de kosten per order. Dat is precies waarom je vizier altijd scherp gesteld staat op onder andere de warehouse- en verzendkosten, maar ook de kosten per retour, kosten voor online marketing en de klantenservicekosten. Als jij erin slaagt de winstgevendheid per order te vergroten, plukt het hele bedrijf daar de vruchten van. Niet alleen neemt de winst toe, maar ook onze mogelijkheden om verder te investeren.

Je werkt nauw samen met collega’s van onder meer buying, logistiek en marketing. Je laat hen op inzichtelijke manier zien waar mogelijkheden voor verbetering zijn, gevolgd door concrete voorstellen om de daad bij het woord te voegen. Delegeren zit niet in je aard: je zorgt er proactief voor dat de plannen geïmplementeerd en gerealiseerd worden. Uiteraard niet in je eentje, maar samen met een team van collega’s uit zowel de functionele gebieden als finance. Met als resultaat: een gestroomlijnd SKU-model, lagere costs per unit en hogere marges.

HR Business Support

 

HR

FULLTIME

HR is de lijm die organisaties bijeenhoudt én in staat stelt effectief verder te groeien. Met onze razendsnelle groei, hebben we meer ondersteuning op het gebied van HR nodig. Dat is waar jij in het verhaal komt. Als HR Business Support ondersteun je de CFO en de CEO in het vormgeven en uitvoeren van het personeelsbeleid, waarbij je moet denken aan zaken als debiteurenadministratie en contractmanagement. Je werkt gestructureerd, houdt altijd het overzicht, en kijkt altijd waar ruimte ligt voor verbetering. Ook voor het organiseren van vergaderingen en andere events (intern en extern) draai jij je hand niet om. Is er iemand jarig of komt een collega terug van verlof? Dat hoeft niemand je te vertellen, dat had je al lang in de agenda gezien. Natuurlijk staat er die dag een bloemetje op het bureau. Je weet als geen ander waar collega’s behoefte aan hebben en waar ze blij van worden. Jouw aandacht en attenties zorgen ervoor dat iedereen met glimlach het kantoor in- en uitloopt.

Business Development Manager Zakelijke Markt

 

ZAKELIJKE VERKOOP

FULLTIME

Bedrijven, (sport)clubs, scholen, studentenverenigingen en allerhande grotere organisaties: alle partijen die in grote aantallen producten bestellen, vallen voor Plutosport onder de ‘Zakelijke Markt’.  Bestellingen van deze markt zijn niet alleen groot in volume, maar worden regelmatig ook bedrukt met bijvoorbeeld een bedrijfsnaam, logo of custom-made tekst. Scholen die kinderen bedrukte shirts aantrekken op een schoolreisje; studentenverenigingen die een speciale hoodie laten maken voor hun lustrumreis. Doordat we een in-house bedrukkingsafdeling hebben, kunnen we klanten hierin van A tot Z bedienen – snel, op maat en met A-merken. Met deze ijzersterke propositie willen we onze positie op de markt de komende jaren flink uitbouwen.

Sponsorship & Brand Partnership Specialist

 

MARKETING

FULLTIME

Iedereen die op zoek is naar een nieuw tennisracket, hippe sneakers, hockeystick, fleece vest of hardloopshirt, moet linea recta naar de webshop van Plutosport surfen. Steeds meer mensen weten ons - de grootste online sportwinkel van Nederland - te vinden, maar er zijn ook nog een heleboel mensen die niet van ons bestaan weten.

Als Sponsorship & Brand Partnership Specialist is je voornaamste doel om daar verandering in te brengen. Als het aan jou ligt, maakt heel Nederland zo snel mogelijk kennis met Plutosport. Dit doe je door grootschalige PR- en marketingcampagnes uit te denken en op te zetten. Elke campagne heeft een glashelder doel: ons merk succesvol positioneren en maximaal bereik creëren.

Stagiair Social media en influencer marketing

 

MARKETING & SOCIAL MEDIA

FLEXIBEL

Tijdens jouw stageperiode ben jij medeverantwoordelijk voor alles op en rondom onze social media accounts en influencers. Je denkt mee over leuke content, bent dagelijks aan het posten en je beantwoordt DM’s. Daarnaast hou je alle trends in de gaten en plaats je leuke reacties bij andere accounts.

Door de statistieken van onze belangrijkste accounts bij te houden ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt en kun je snel schakelen wanneer je ziet dat iets niet- of juist heel goed loopt. Je kijkt elke maand even over de schutting bij de concurrenten om te zien hoe hun kanalen presteren en welke content zij delen. Wie weet kun jij dat vervolgens weer vertalen naar gepaste content voor ons. Een combinatie van ideeën binnen het team, jouw creativiteit en afspraken met merken vormen de input voor de content die je gaat plaatsen.

Wij zijn altijd op zoek naar passende influencers en het is dan ook aan jou om hiermee aan de slag te gaan. Dit bestaat vooral uit het onderhouden van de contacten met onze huidige influencers en het zoeken naar geschikte nieuwe influencers.

Uiteraard is er ook voldoende tijd om te werken aan je schoolopdracht en helpen alle collega's je graag met je onderzoek.

Flexwerker bedrukkings-service

 

BEDRUKKING

FLEXIBEL

Zodra een klant artikelen heeft besteld die bedrukt moeten worden, komt het Bedrukkingsteam in actie. De offerte wordt opgemaakt en samen met de klant wordt het ontwerp uitgewerkt. Om de producten te kunnen bedrukken, worden transfers besteld, voorbereid en uiteindelijk op de artikelen gedrukt.

Ter ondersteuning van het bedrukkingsteam zijn wij op zoek naar extra medewerkers, die de transfers kunnen voorbereiden: het op maat knippen of uitpellen van de logo’s en klaar maken van de orders, zodat de bedrukking zonder onderbreking door kan, wordt jouw belangrijkste taak. Daarnaast zul je waar nodig bijspringen met andere werkzaamheden zoals bijvoorbeeld orders verzendklaar maken, voorraadcontrole en dergelijke.

In eerste instantie zoeken we mensen die enkele uren per dag beschikbaar zijn, voor meerdere dagen per week. Dit alles in overleg, en op termijn uit te bereiden.