Beginnen met hardlopen

Ga je beginnen met hardlopen, dan is het goed om te weten wat je allemaal nodig hebt. Welke hardloopschoenen moet je kopen, welke hardloopkleding trek je aan en welke handige accessoires mogen niet ontbreken?Hardloopkleding in de zomer

 • T-shirts

  Ben jij op zoek naar een comfortabel hardloopshirt voor in de zomer? Kies dan voor het shirt met korte mouwen. Bij het kiezen van een hardloopshirt met korte mouwen moet er wel op een aantal factoren gelet worden.

  Naar de T-shirts
 • Tanktop

  Zodra de zon zich wat vaker laat zien en het buiten warmer wordt, is het aan te raden om je wat luchtiger te kleden als je gaat hardlopen. Een hardlooptop is een hardloopshirt zonder mouwen en is daardoor heel ventilerend, er kan dus voldoende frisse lucht bij het lichaam komen.

  Naar de tops
 • Wijde shorts

  Kies voor een hardloopshort als het warm weer is of doe een goede warming-up. Het is namelijk van belang dat je spieren warm blijven om blessures te voorkomen.

  Naar de wijde shorts
 • Korte tights

  In de lente, zomer en herfst kan het heerlijk zijn om in een korte broek hard te lopen, dan is de buitentemperatuur vaak heel comfortabel en is het niet nodig om een lange hardloopbroek te dragen. Een korte hardloopbroek is lekker luchtig, waardoor je lichaam zijn warmte goed kwijt kan en je voorkomt dat je het te warm krijgt tijdens het hardlopen.

  Naar de korte tights

Hardloopkleding in de winter

 • Ondershirts

  Als je in de winter gaat hardlopen is het soms lastig om te bepalen welke hardloopkleding je precies aan moet trekken. Heb je het snel koud? Dan is het aan te raden om een ondershirt met lange mouwen te dragen.

  Naar de ondershirts
 • Hardloopjack

  Een hardloopjack is er in diverse modellen en wordt door verschillende merken aangeboden. De keuze voor een hardloopjack is van verschillende factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden, het materiaal, de kleur en de prijs.

  Naar de hardloopjassen
 • Lange tight

  Loop jij nog steeds in je oude joggingbroek hard? Dat mag uiteraard, maar hou er rekening mee dat een joggingbroek je kan belemmeren in je hardloop prestaties. Wij geven je graag informatie en tips over een lange hardlooptight, zodat je met nog meer plezier gaat hardlopen!

  Naar de lange tights

Advies over hardlopen

 • Is hardlopen goed voor je?

  In januari stromen de parken, bossen en straten weer vol en in het donker zie je overal reflecterende bewegende streepjes of knipperlichtjes. Het lijkt wel heel Holland holt. Iedereen doet het en zelfs op feestjes ontkom je niet aan gesprekken over hardlopen.

  Lees meer
 • Wat zijn de beste trailschoenen?

  Wat is er lekkerder dan een fijn stukje hardlopen? Een fijn stukje hardlopen in de natuur natuurlijk! Trailrunnen is hardlopen met een uitdaging en zelfs als het hardlopen even niet zo lekker gaat, kun je toch positieve vibes oppikken door de schoonheid en de rust van de natuur.

  Lees meer
 • Hoe belangrijk zijn hardloopsokken?

  Wat heb je nodig voor het hardlopen? Fijne hardloopschoenen staan natuurlijk op nummer 1, maar goede hardloopsokken staan zéker op nummer 2! Vooral beginnende hardlopers vergeten dit nog wel eens.

  Lees meer
 • Hardlopen in de winter? Zo doe je dat!

  Hardlopen in de winter, de één vindt het heerlijk en de ander heeft misschien een extra duwtje in de rug nodig om ook in de koude wintermaanden naar buiten te gaan. Maar één ding is zeker: met de juiste hardloopkleding hoef je het niet koud te hebben!

  Lees meer

Wat zeggen de experts?

 • De beste hardloopschoenen van Asics

  Door Stéfani Warning - fanatiek hardloopster

  Hardlopen is een ideale manier om je hoofd leeg te maken, fit te blijven en jezelf uit te dagen. Het liefst springt Stéfani (fanatiek hardloopster) ’s ochtends vroeg haar bed uit voor een rondje hardlopen, maar hardlopen kun je altijd en overal. Stéfani testte verschillende Asics hardloopschoenen, benieuwd naar haar bevindingen?

  Lees meer
 • De beste hardloopschoenen van Saucony

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed urna ante, viverra et commodo eget, interdum id metus. Aenean luctus leo id scelerisque venenatis. Mauris nec mollis mi. Aliquam eget sodales turpis. Donec interdum, quam dignissim condimentum condimentum, turpis neque fermentum nisl, nec malesuada odio tortor eu elit.

  Lees meer
 • De beste hardloopschoenen van Mizuno

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed urna ante, viverra et commodo eget, interdum id metus. Aenean luctus leo id scelerisque venenatis. Mauris nec mollis mi. Aliquam eget sodales turpis. Donec interdum, quam dignissim condimentum condimentum, turpis neque fermentum nisl, nec malesuada odio tortor eu elit.

  Lees meer

BACK TO SCHOOL

Ignore the squirrels, you'll never catch them anyway. Lick butt flex claws on the human's belly and purr like a lawnmower. Avoid the new toy and just play with the box it came in furball roll roll roll. Rub face on owner.