Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Eerlijk & duurzaam  Eerlijk & duurzaam Tips&Trends  Tips&Trends

Snorkelen heren

Gaan jullie naar een tropisch land op vakantie en ben je van plan om daar tropische vissen te gaan spotten? Snorkelen is dé manier om de onderwaterwereld te ontdekken. Het is natuurlijk wel heel belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan, want je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan! Lees meer...

1-24 van 33

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-24 van 33

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Wat heb je nodig voor het snorkelen?

Als je gaat snorkelen is het van groot belang dat je goed kunt zwemmen, het is de kunst om jezelf zo stil mogelijk door het water te bewegen. Veel mensen gaan op hun buik in het water liggen met hun gezicht in het water en het uiteinde van hun snorkel boven water, zo kun je mooie vissen spotten zonder ze weg te jagen.

Snorkelset

Een snorkelset bestaat vaak uit een duikbril en een snorkel, beide zijn natuurlijk heel handig om op te hebben tijdens het snorkelen. De duikbril zorgt ervoor dat je onder water kunt kijken zonder dat je zere ogen krijgt en de snorkel zorgt ervoor dat je adem kunt blijven als je met je gezicht onder water ligt.

De oorspronkelijke duikbril bedekt de ogen en de neus, waardoor je door je mond en de snorkel adem kunt blijven halen. Als je aan de oppervlakte blijft, zijn er niet zoveel technieken die je onder de knie moet hebben. Als je aan de oppervlakte blijft, is het heel belangrijk om goed adem te kunnen halen door de snorkel. De belangrijkste tip die veel snorkelaars geven is dat je vooral rustig en diep moet ademen, zo kun je de buffer in de snorkel optimaal gebruiken.

Ook zijn er tegenwoordig hele gave full face maskers verkrijgbaar! Deze grote maskers bedekken zowel de ogen als de neus als de mond. De full face maskers zijn voorzien van een kleine snorkel aan de bovenkant, waardoor je geen aparte snorkel nodig hebt. Deze snorkel is vaak voorzien van een speciaal filter, waardoor er geen water in de snorkel terechtkomt!

Flippers

Flippers zorgen ervoor dat je soepel door het water kunt bewegen en mede daardoor zijn ze zo geschikt om te dragen tijdens het snorkelen! De flippers zorgen er daarnaast voor dat je geen onnodige energie verspilt en dat je dieper onder water kunt komen. Flippers met een dichte/vaste hiel moeten precies goed zitten, zodat ze niet zomaar uitvallen. Wil je je flippers met meerdere mensen delen? Dan kun je beter kiezen voor flippers met een verstelbare hielband, zo kan iedereen de flippers op zijn eigen maat vastmaken.

Tip

Heb je gesnorkeld in de zoute zee? Spoel de snorkelspullen naderhand dan goed af in lauw water, zo kun je al het zout eraf spoelen en blijven de materialen zo lang mogelijk goed!