Trailschoenen heren

Trailschoenen zijn speciaal ontworpen voor het hardlopen over onverharde paden, oftewel trailrunnen. De trailschoenen bieden uitstekende grip op verschillende soorten ondergronden, zoals bijvoorbeeld zand, gras en rotsen. Daarnaast zijn trailschoenen gemaakt om de voeten te beschermen tegen takjes en steentjes. Lees meer...
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Trailschoenen of hardloopschoenen?

Standaard hardloopschoenen zijn gemaakt om op geasfalteerde wegen te lopen en zijn daardoor dus niet geschikt om te gebruiken bij het trailrunnen. Wil jij dwars door de natuur lopen en verschillende ondergronden trotseren? Dan heb je trailschoenen nodig die voldoende grip en bescherming bieden! Met de juiste trailschoenen voor heren kun je je volledig focussen op het trailrunnen en natuurlijk genieten van de mooiste uitzichten om je heen.

Hoewel demping één van de belangrijkste eigenschappen van een hardloopschoen is, is dit bij trailschoenen juist helemaal niet zo belangrijk. Omdat je tijdens het trailrunnen vooral over onverharde paden rent, kom je namelijk een stuk zachter neer dan op het asfalt. Mede hierdoor is het dan ook niet aan te raden om je trailschoenen als hardloopschoenen te gebruiken, de kans is namelijk heel groot dat je het profiel van je trailschoenen kapot loopt en ook de kans op blessures is aanzienlijk groter!

Welke trailschoenen heb ik nodig?

Welke trailschoenen je nodig hebt is heel afhankelijk van op welke ondergrond je wilt gaan lopen. Begeef jij je vaak op drassige ondergronden? Dan heb je trailschoenen nodig met een aantal grote noppen, waardoor je voldoende grip hebt op zeer zachte ondergronden. Loop jij tijdens het trailrunnen juist vooral op hardere terreinen? Dan heb je meer baat bij trailschoenen met veel kleine noppen.