Thermosets heren

Een thermoset bestaat uit een thermobroek en een thermoshirt. Tijdens het wandelen produceert je lichaam veel warmte, maar je koelt snel af als je even stil staat. Een thermoset houdt je lichaam warm en droog. Lees hier...

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom thermokleding?

Tijdens een lange wandeling maakt je lichaam warmte en transpiratievocht aan en dit heeft allebei impact op de lichaamstemperatuur. Als je lichaam nat is, koelt dit je uiteindelijk af en ook door het verliezen van lichaamswarmte daalt je lichaamstemperatuur. Thermokleding zorgt dat transpiratievocht wordt afgevoerd zodat het lichaam droog blijft. Daarnaast houdt de winterse variant de lichaamswarmte vast, waardoor je lichaam op temperatuur gehouden kan worden, ook als je stilstaat.

Werking

Een goede thermoset houdt niet alleen voldoende warmte vast, maar is ook in staat om transpiratievocht af te voeren. Een thermoset wordt als eerste kledinglaag op het lichaam gedragen. Deze kledinglaag neemt geen vocht op, maar voert dit meteen af naar buiten. Op deze manier blijft je lichaam droog en fris. Doordat de thermosets platte naden of helemaal geen naden hebben, is de kans op irritaties klein en het draagcomfort hoog.

Het hele jaar door

Een thermoset is zowel geschikt voor de winter als voor de zomer. De ademende en vochtafstotende eigenschappen zorgen er in de zomer voor dat de lichaamswarmte snel kan worden afgevoerd zodat het lichaam droog en koel blijft. In de winter zorgt het er juist voor dat warmte wordt vastgehouden.

In de zomer ligt de focus meer op het afvoeren van transpiratievocht, hiervoor zijn de dunne sets uitermate geschikt. In de winter is het belangrijker om warm te blijven, dan kun je beter kiezen voor een ruimere en dikkere set.

Materiaal

De meeste thermosets worden gemaakt van polyester of Merinowol. Beide stoffen zijn sneldrogend en zeer licht van gewicht. Daarnaast blijft merinowol fris ruiken, zelfs als je de thermoset meerdere keren hebt gedragen. Polyester heeft als voordeel dat deze de vorm behoudt.

Merinowol is een natuurlijk product, is heerlijk zacht en kriebelt niet. Merinowol is antibacterieel, hierdoor worden nare geurtjes niet opgenomen en kun je het zelf een paar dagen dragen zonder te wassen. Na een intensieve activiteit kun je de thermokleding aan de waslijn hangen, de kleding ruikt dan binnen een paar uur weer fris.

Heb je nog vragen over een thermoset? Stel ze gerust aan onze klantenservice.