Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Thermoshirts korte mouwen heren

Tijdens een wandeling kun je thermokleding dragen om het lichaam op temperatuur te houden. Een thermoshirt draag je als eerste laag op de huid. Deze kledinglaag zorgt dat warmte wordt vastgehouden en transpiratievocht wordt afgevoerd. Lees hier...

4 Artikel(en)

4 Artikel(en)

Eigenschappen

Als je een lange wandeling maakt of bijvoorbeeld voor je werk een dag doorbrengt in de koude buitenlucht, kun je een thermoshirt dragen om op temperatuur te blijven. Thermokleding houdt namelijk lichaamswarmte vast. Daarnaast voert het transpiratievocht af waardoor je droog blijft, wat afkoeling voorkomt.

Thermoshirts zijn er voor verschillende weersomstandigheden. Een thermoshirt die het lichaam warm moet houden, draag je wat ruimer om het lichaam. Op deze manier wordt er een isolerende luchtlaag gevormd tussen de huid en het shirt, waardoor lichaamswarmte geen kant op kan en dus wordt vastgehouden.

Zomerse thermoshirts zijn dunner en deze draag je strak om het lichaam. Deze shirts nemen transpiratievocht direct op en voeren deze af naar buiten. De zomerse thermoshirts zorgen voor verkoeling.

Een thermoshirt draag je als eerste laag op de huid. Het is dan ook belangrijk dat er geen scherpe randen zijn. Om irritaties te voorkomen hebben thermoshirts platte naden of zelfs helemaal geen naden.

Materiaal

Thermoshirts worden vaak gemaakt van merinowol of polyester. Beide stoffen hebben als eigenschappen dat ze geen vocht opnemen maar dit juist snel afvoeren naar buiten. Daardoor blijft een shirt droog en het lichaam dus ook.

Merinowol is een natuurlijk en diervriendelijk product. Het is dunner dan gewoon schapenwol en voelt heerlijk zacht aan. Merinowol heeft als groot voordeel dat het antibacterieel is en dus geen nare geurtjes opneemt. Je kunt thermokleding van merinowol meerdere dagen dragen zonder het te wassen. Het uithangen van de kleding is voldoende om het de volgende keer weer fris aan te trekken!

Tip

Thermoshirts zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een variant met lange- of korte mouwen of met een hoge of lage hals. Daarnaast zijn er varianten die geschikt zijn om je warm te houden in de winter, of juist shirts die voor verkoeling zorgen in de zomer. Bedenk voordat je een shirt aanschaft wanneer je deze gaat dragen.