Zwembrillen heren

Als je regelmatig in het zwembad ligt, is het geen overbodige luxe om je ogen goed te beschermen tegen het chloorwater. Een zwembril is dus niet alleen bedoeld voor de fanatieke wedstrijdzwemmers, maar is ook heel geschikt om te dragen tijdens jouw wekelijkse avond baantjes trekken! Lees meer...

Producten 1-24 van 33

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 33

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke zwembril heb ik nodig?

Het is natuurlijk niet zo gek dat zwembrillen voor heren verkrijgbaar zijn in verschillende soorten en maten, ieders gezicht is namelijk anders! Wil je zeker weten dat je een goede heren zwembril koopt? Dan kun je kiezen voor een verstelbare zwembril! Vaak is sowieso de elastische band verstelbaar, waardoor je de zwembril goed passend kunt maken voor het hoofd. Maar ook de neusbrug is bij sommige zwembrillen verstelbaar en bij sommige brillen worden er zelfs diverse neusbruggen meegeleverd!

Duikbril versus zwembril

Een duikbril is over het algemeen een stuk groter dan een zwembril en zit daardoor vaak iets comfortabeler, echter zijn de grote duikbrillen niet zo geschikt om te gebruiken tijdens het wedstrijdzwemmen. Een kleinere zwembril zorgt namelijk voor minder weerstand in het water, waardoor je hogere snelheden kunt bereiken. Zwem je voornamelijk in buitenwater? Dan kun je kiezen voor een grotere zwembril. In het buitenwater heb je namelijk een bredere blik nodig, daarnaast bieden deze grotere zwembrillen vaak ook bescherming tegen de zon! Zwem je zowel buiten als binnen? Kies dan voor een zwembril met fotochrome glazen, deze glazen passen zich aan het licht aan! Maar als je juist alleen maar binnenzwemt, kun je het beste kiezen voor een zwembril met lichte glazen.

Tips

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je zwembril is het belangrijk om de bril na gebruik goed af te spoelen met koud, zoet water.

Berg je zwembril altijd op een donker plekje op! (Zon)licht kan namelijk de kwaliteit van het elastiek (en andere onderdelen) aantasten.