Fiets regenbroeken voor kinderen

Kinderen zitten vaak op de fiets. Ze zitten in een kinderzitje bij papa of mama op de fiets of fietsen zelf. In Nederland kan het nog weleens regenen. Trek je kind een regenbroek aan en je kind komt met een droge broek op zijn of haar bestemming aan. Waar moet een regenbroek aan voldoen? Lees meer...

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke regenbroek kopen?

Een regenbroek beschermt tegen regen en wind. In welke mate de regenbroek regen tegenhoudt, wordt uitgedrukt in waterkolom. De betekenis van de verschillende waardes kun je aflezen in onderstaand overzicht.

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.
Maar je kind kan niet alleen nat worden door de regen. Als de regenbroek niet ademt en ventileert, kan overtollige lichaamswarmte geen kant op en wordt het lichaam van je kind alsnog nat. Omdat de benen minder transpireren dan het bovenlichaam, hoeft het ademende vermogen van een regenbroek niet zo groot te zijn als die van een regenjas.

Om regen en wind geen kans te geven om via de broekspijpen naar binnen te komen, is het handig als de broekspijpen af te sluiten zijn met bijvoorbeeld klittenband. Meestal beschikken de regenbroeken ook over korte ritsen bij de broekspijpen zodat de regenbroek makkelijk over de schoenen aan en uit te trekken is.

Vaak zijn de regenbroeken voorzien van een elastische tailleband, zodat de broek mooi aansluit en goed blijft zitten.

Tip

De regenbroek kan schoongemaakt worden met een spons en warm water. Laat de broek na gebruik altijd goed drogen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.