Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Regenkleding voor kinderen

Gaat je kind door weer en wind op de fiets naar school? Of zit jouw zoon of dochter altijd bij jou op de fiets en gaan jullie samen door alle weersomstandigheden? Laat je in ieder geval niet belemmeren door het weer. Regenkleding zorgt ervoor dat jouw kind altijd droog op de plaats van bestemming aankomt. Lees meer...

1-24 van 56

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1-24 van 56

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Droog in de regen

Nederland is een echt fietsland, maar staat ook bekend om de vele regen die hier het hele jaar door valt. De meeste kinderen zijn afhankelijk van de fiets om bijvoorbeeld naar school te gaan of een sportclub. Het weer is onvoorspelbaar, het kan zomaar zijn dat je kind in een regenbui terecht komt. Dat is vervelend, maar met de juiste regenkleding aan zit jouw kind toch comfortabel op de fiets en komt hij of zij droog aan op de plaats van bestemming.

Eigenschappen regenkleding

Regenkleding wordt over de normale kleding gedragen en biedt bescherming tegen regen en wind. Daarnaast is een belangrijke eigenschap van regenkleding dat deze kleding moet ademen. Beschikt de regenkleding niet over deze eigenschap, dan kan lichaamswarmte niet naar buiten toe waardoor jouw kind alsnog nat wordt. De functie van de regenkleding gaat dan verloren.

Handige details

Het is handig als een regenjas beschikt over een capuchon, zodat ook het hoofd beschermd wordt tegen de regen. Meestal kunnen de capuchons opgevouwen worden en verborgen worden in de kraag van de regenjas. Als de capuchon opgezet wordt, let er dan op dat het gezichtsveld niet wordt belemmerd. Zeker als jouw kind zelf fietst is het belangrijk dat hij/zij goed kan zien wat er om hem/haar heen gebeurt.

Als het regent is het grauw en somber weer. De reflecterende details op de regenkleding, in combinatie met reflecterende accessoires die je er zelf nog aan toe kan voegen, zorgen dat jouw kind gezien wordt.

Tot slot is het belangrijk dat regen en wind geen kans krijgen om via de mouwen en broekspijpen naar binnen te komen. Kies daarom voor regenkleding die strak af te sluiten is bij de mouwen en broekspijpen met bijvoorbeeld klittenband of drukknopen.

De soorten

Er zijn verschillende soorten regenkleding. Voor de kinderen die naar school fietsen of naar hun sportclub of iets dergelijks zijn er de complete regenpakken. Een regenpak bestaat uit een regenjas en een regenbroek. Je kan ook zelf een combinatie maken door te kiezen voor een losse regenjas en losse regenbroek. Kinderen die wielrennen of mountainbiken als sport beoefenen dragen meestal alleen een regenjas. Zo ondervinden zij zo min mogelijk weerstand. De regenjas moet licht van gewicht zijn en makkelijk op te vouwen, zodat deze makkelijk mee te nemen is.

Er zijn ook poncho’s. Het voordeel van een poncho is dat deze makkelijk aangetrokken kan worden en veel ventilatie biedt. Als het erg waait is een poncho minder geschikt, omdat deze dan gaat wapperen waardoor de poncho geen optimale bescherming meer kan bieden.

Tip

Na gebruik is het van belang de regenkleding goed te laten drogen voordat de kleding wordt opgeborgen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.