Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Lange hardlooptights voor kinderen

Een hardlooptight is een strakke broek die jou alle vrijheid biedt en er daarnaast nog eens heel stoer uitziet. Hardlooptights zijn er in allerlei maten, dus ook de kleine renners onder ons kunnen profiteren van de voordelen van een tight. Wat zijn deze voordelen? Lees meer...

5 Artikel(en)

5 Artikel(en)

Voordelen tight

Een hardlooptight, ook wel sportlegging genoemd, heeft een aantal voordelen. Je kan er in rennen en springen zonder dat je gehinderd wordt door de broek. De broek zit strak om je benen en je benen kunnen daardoor niet tegen elkaar gaan schuren, zodat er wrijving en irritaties kunnen ontstaan. Nog een voordeel van een tight is dat de broek weinig wind en tocht doorlaat. Tot slot is de broek gemaakt van materiaal dat zweet goed kan afvoeren, waardoor je ook nog eens goed droog blijft tijdens het hardlopen.

Wanneer een lange tight?

Een lange tight kan het hele jaar gedragen worden maar zorg er in ieder geval voor da tje benen helemaal bedekt zijn als het buiten 10°C of kouder is. Zeker als je jong bent en nog volop aan het groeien bent zijn je spieren gevoelig voor blessures. Als je spieren warm zijn is de kans op blessures veel kleiner. Vooral je knieën verdienen extra bescherming. Kleed je daarom altijd warm genoeg aan als je gaat hardlopen.

De juiste maat

Kinderen groeien snel weer uit hun kleding, maar laat dit geen reden zijn om een tight op de groei te kopen. De hardlooptight moet goed aansluiten om het lichaam. Check in de maattabel welke maat je nodig hebt. De meeste tights zijn voorzien van een elastische tailleband, zodat de broek goed aansluit.

Tips

Zorg dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je hardlooptight door deze te laten wassen volgens de wasvoorschriften. De instructies staan op het label aan de binnenkant van de tight. Zo blijf je het langst plezier houden van de voordelen van de tight.

Heb je nog vragen over de hardlooptights? Stel ze gerust aan onze klantenservice.