Lange hardloopbroeken kind

Een hardlooptight is een strakke hardloopbroek die jou alle vrijheid biedt en er daarnaast nog eens heel stoer uitziet. Hardlooptights zijn er in allerlei maten, dus ook de kleine renners onder ons kunnen profiteren van de voordelen van een tight. Wat zijn deze voordelen? Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Nike-Pro-Tight-Junior-2107131549
€ 34,95
Nike-Pro-Dri-FIT-Tight-Junior-2311220951
€ 31,95 -20% € 39,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Voordelen lange tight

Een hardlooptight, ook wel sportlegging genoemd, heeft een aantal voordelen. Je kan er in rennen en springen zonder dat je gehinderd wordt door de broek. De lange hardloopbroek zit strak om je benen en je benen kunnen daardoor niet tegen elkaar gaan schuren, zodat er geen wrijving en irritaties kunnen ontstaan. Nog een voordeel van een lange tight is dat de broek weinig wind en tocht doorlaat. Tot slot is de lange tight voor kinderen gemaakt van materiaal dat zweet goed kan afvoeren, waardoor je ook nog eens goed droog blijft tijdens het hardlopen.

Wanneer een lange tight?

Een lange tight kan het hele jaar gedragen worden maar zorg er in ieder geval voor dat je benen helemaal bedekt zijn als het buiten 10°C of kouder is. Zeker als je jong bent en nog volop aan het groeien bent zijn je spieren gevoelig voor blessures. Als je spieren warm zijn is de kans op blessures veel kleiner. Vooral je knieën verdienen extra bescherming. Kleed je daarom altijd warm genoeg aan als je gaat hardlopen.

De juiste maat

Kinderen groeien snel weer uit hun kleding, maar laat dit geen reden zijn om een lange tight op de groei te kopen. De hardlooptight moet goed aansluiten om het lichaam. Check in de maattabel welke maat je nodig hebt. De meeste tights zijn voorzien van een elastische tailleband, zodat de broek goed aansluit.

Heb je nog vragen over de hardlooptights voor kinderen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.