Hardloopbroeken kind

Ook voor kinderen zijn er de populaire hardlooptights en wijdere shorts. Wat het meest belangrijk is, is dat jij je er fijn in voelt en dat je volop kan bewegen in de hardloopbroek zonder gehinderd te worden. Lees meer...

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Strakke of wijde hardloopbroek

Zowel volwassenen als kinderen vinden het heerlijk om in de frisse buitenlucht hard te lopen. De juiste kleding zorgt ervoor dat je comfortabel de straat op kan. Ondanks dat je de kleding eerst op het uiterlijk beoordeelt, is het belangrijk de functionele eigenschappen niet te vergeten. De laatste jaren is de running tight enorm populair geworden. Dit is een strakke hardloopbroek waar je vrijuit in kan bewegen. Ook voorkomt deze strakke hardloopbroek wrijving en irritatie. Naast dat de tights voor kinderen comfortabel zitten, zijn ze ook nog eens in allerlei leuke kleuren en prints te verkrijgen.

Er zijn korte, driekwart en lange tights voor kinderen. Ook is er keuze tussen een winter of zomer tight. Je keuze hangt in grote mate af van de temperatuur buiten. Is het buiten 10°C of kouder, trek dan een lange tight aan. Vooral je knieën zijn gevoelig voor blessures en daarom is het belangrijk dat de tight deze warm houdt als het wat kouder is buiten.

Voel jij je helemaal niet prettig in een running tight? Het kan even wennen zijn, maar voel je je echt niet prettig, kies dan voor een wijdere hardloopbroek. Houdt er rekening mee dat de hardloopbroek licht van gewicht is, zodat deze zo min mogelijk hindert. Om wrijving en irritatie de baas te zijn, kan je onder de wijde hardloopbroek een compressieshort dragen. Je spieren worden dan ook nog eens ondersteund.

De hardloopbroeken voor kinderen worden gemaakt van materiaal dat zweet kan afvoeren waardoor je lichaam droog blijft aanvoelen.

Handige details

Ga je in het donker hardlopen, zorg dan dat je goed opvalt. Niets belangrijker dan zien en gezien worden. Hardloopbroeken hebben daarom vaak reflecterende elementen en anders kun je deze zelf aanvullen door het dragen van reflecterende accessoires. Sommige hardloopbroeken hebben een klein zakje op de achterzijde waar je bijvoorbeeld je telefoon in kan bewaren.