Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Hardloopbroeken voor kinderen

Ook voor kinderen zijn er de populaire hardlooptights en wijdere shorts. Wat het meest belangrijk is, is dat jij je er fijn in voelt en dat je volop kan bewegen in de broek zonder gehinderd te worden. Lees meer...

6 Artikel(en)

6 Artikel(en)

Strakke of wijde broek

Zowel volwassenen als kinderen vinden het heerlijk om in de frisse buitenlucht hard te lopen. De juiste kleding zorgt ervoor dat je comfortabel de straat op kan. Ondanks dat je de kleding eerst op het uiterlijk beoordeelt, is het belangrijk de functionele eigenschappen niet te vergeten. De laatste jaren is de running tight enorm populair geworden. Dit is een strakke broek waar je vrijuit in kan bewegen. Ook voorkomt deze strakke broek wrijving en irritatie. Naast dat de tights comfortabel zitten, zijn ze ook nog eens in allerlei leuke kleuren en prints te verkrijgen.

Er zijn korte, driekwart en lange running tights. Ook is er keuze tussen een winter of zomer tight. Je keuze hangt in grote mate af van de temperatuur buiten. Is het buiten 10°C of kouder, trek dan een lange tight aan. Vooral je knieën zijn gevoelig voor blessures en daarom is het belangrijk dat de tight deze warm houdt als het wat kouder is buiten.

Voel jij je helemaal niet prettig in een running tight? Het kan even wennen zijn, maar voel je je echt niet prettig, kies dan voor een wijdere hardloopbroek. Houdt er rekening mee dat de broek licht van gewicht is, zodat deze zo min mogelijk hindert. Om wrijving en irritatie de baas te zijn, kan je onder de wijde hardloopbroek een compressieshort dragen. Je spieren worden dan ook nog eens ondersteund.

De hardloopbroeken worden gemaakt van materiaal dat zweet kan afvoeren waardoor je lichaam droog blijft aanvoelen.

Handige details

Ga je in het donker hardlopen, zorg dan dat je goed opvalt. Niets belangrijker dan zien en gezien worden. Hardloopbroeken hebben daarom vaak reflecterende elementen en anders kun je deze zelf aanvullen door het dragen van reflecterende accessoires. Sommige hardloopbroeken hebben een klein zakje op de achterzijde waar je bijvoorbeeld je telefoon in kan bewaren.

Tip

Zorg dat je de broek wast volgens de wasvoorschriften. De instructies staan beschreven op het label aan de binnenkant van de broek.

Heb je nog vragen over hardloopbroeken? Stel ze gerust aan onze klantenservice.