Fietsmanden

Een fietsmand is ideaal om spullen in te vervoeren zoals bijvoorbeeld je dagelijkse. Daarnaast geeft een fietsmand net die extra hippe touch aan je fiets. Er zijn veel verschillende soorten en maten manden, voor zowel voor- als achter op je fiets. Lees hier...
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Soorten fietsmanden

Er zijn verschillende soorten fietsmanden. Er zijn moderne fietsmanden, fietskratten, kinderfietsmanden, bakkersmanden en er zijn de ouderwetse metalen fietsmanden. Afhankelijk van wat je mee wilt nemen en wat je mooi vindt, kies je een type fietsmand.

Fietskrat

Een fietskrat is vooral onder jongeren hip. Een fietskrat kan overal voor gebruikt worden. Fietkratten zijn gemaakt van kunststof waardoor deze tegen alle verschillende weertypen bestendig zijn. Om een fietskrat te kunnen bevestigen op de fiets is een voordrager nodig.

Hippe fietsmand

De moderne fietsmanden zijn er in allerlei soorten en maten. Ze zijn er met of zonder klep, met of zonder draaghengsel, groot of klein, noem maar op. Het is maar net wat jij mooi en praktisch vindt. Voor sommige manden is een voordrager nodig om deze te kunnen bevestigen.

De bakkersmand werd vroeger gebruikt om broodjes in te vervoeren. Tegenwoordig wordt de bakkersmand gebruikt om allerlei spullen in te vervoeren en als pronkstuk op de fiets. Voor sommige bakkersmanden is een voordrager nodig om de mand te kunnen bevestigen.

De metalen fietsmand is over het algemeen licht van gewicht. Er kan minder in dan in een bakkersmand of een fietskrat. De maximale draagkracht staat vermeld bij de metalen fietsmand.

Speciaal voor kinderen zijn er kinderfietsmanden. Deze worden aan het stuur bevestigd en zijn licht van gewicht.

Tip

Let goed op of de fietsmand voor of achterop de fiets bevestigd moet worden. Dit staat vermeld in de productomschrijving van de fietsmand.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.