Fietssloten

Op de meeste racefietsen en mountainbikes zit geen slot, maar het is natuurlijk wel handig als je je fiets met een gerust hart ergens achter kunt laten. Met een kettingslot kun je je fiets bijvoorbeeld vastmaken aan een boom en met een kabelslot kun je gemakkelijk twee fietsen aan elkaar vastmaken! Lees meer...
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Beugelslot

Een beugelslot is gemaakt van hard staal en daardoor natuurlijk zeer stevig. Als je een rugzak of een fietstas bij je hebt, kun je het beugelslot gemakkelijk daarin meenemen. Heb je geen tas bij je? Dan is het beugelslot echter minder handig. Met een beugelslot kun je je fiets gemakkelijk aan een andere fiets of aan een fietsenrek vastmaken.

Kabelslot

Een kabelslot is een zeer flexibel slot, dat ook zeer licht van gewicht is. Het omhulsel van het kabelslot is glad, waardoor de fiets niet snel beschadigd zal raken. Kabelsloten zijn verkrijgbaar met een sleutel, een cijfercode of een combinatie hiervan. Wanneer je het kabelslot niet gebruikt, kun je deze zeer eenvoudig onder je zadel vastmaken. Het enige nadeel van het kabelslot is dat deze minder sterk is dan een beugelslot of een kettingslot, hierdoor kan het slot gemakkelijker doorgeknipt worden.

Kettingslot

Een kettingslot is gemaakt van grove schakels van staal en is hierdoor heel sterk. Dit heeft wel als nadeel dat het slot ook wat zwaarder is, maar daardoor is het slot natuurlijk ook veiliger! Door de verschillende schakels is het kettingslot ook heel flexibel, hierdoor kun je het slot bijvoorbeeld gebruiken om je fiets aan een boom of een andere fiets vast te maken. Veel kettingsloten hebben een sleutel, maar tegenwoordig zijn er ook steeds meer kettingsloten met een cijfercode! Dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over waar je je sleuteltje opbergt, wel zo handig!

Tips

Maak je fiets vast aan een vast object, zodat een dief de fiets niet in kan laden en elders het slot kapot kan knippen.

Maak je fiets vast met twee verschillende sloten. Een fiets stelen met slechts één slot kost minder tijd, grote kans dus dat een dief jouw fiets laat staan!