Canterbury rugbykleding

Op zoek naar de perfecte rugbyoutfit voor een rugbywedstrijd of een rugbytraining? Dan ben je bij Canterbury aan het juiste adres! Canterbury maakt rugbykleding voor zowel mannen als vrouwen en voor zowel meisjes als jongens. Ook voor buiten het sportveld heeft Canterbury comfortabele kleding, zoals bijvoorbeeld comfortabele trainingsbroeken en fijne sweaters. Ben jij fan van rugby? Dan is de kans groot dat je ook fan bent van Canterbury!

Canterbury rugbyschoenen

Hoewel alle rugbyspelers vroeger dezelfde schoenen droegen, is er nu voor iedere positie een ideale schoen verkrijgbaar. Op welke positie je ook staat, Canterbury heeft de juiste rugbyschoenen voor jou! Voorhoedespelers hebben bijvoorbeeld baat bij een stevige, maar flexibele schoen met lange noppen, terwijl achterhoedespelers juist meer hebben aan lichte schoenen met een aantal noppen aan de voorkant.

Nieuw-Zeeland

Het populaire rugbymerk Canterbury is al ruim 100 jaar gespecialiseerd in het maken van kwalitatieve rugbykleding, het merk bestaat namelijk al sinds 1904. Zoals je wellicht al verwacht, vindt Canterbury zijn oorsprong in Nieuw-Zeeland. Niet alleen de naam van het merk verraadt waar ze vandaan komen, ook het logo heeft een Nieuw-Zeelands tintje. In het logo van Canterbury zijn namelijk drie kiwi's te zien, deze vogels zijn het nationale symbool van Nieuw-Zeeland.

Rugby is de populairste sport in Nieuw-Zeeland, maar inmiddels heeft de rest van de wereld ook kennisgemaakt met deze stoere sport! Canterbury is dan ook allang niet meer alleen in Nieuw-Zeeland bekend, maar dit rugbymerk is inmiddels een wereldwijd succes. Canterbury vergaarde onder andere bekendheid door het aankleden van het Nieuw-Zeelandse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog en het beste rugbyteam van Nieuw-Zeeland, de All Blacks, speelde tot 1999 in tenues van Canterbury.