Kinderen schaatsen

Schaatsen is een zeer populaire sport onder kinderen in Nederland. Niet zo gek natuurlijk, want veel kinderen vinden het heerlijk om lekker in de kou bezig te zijn! Daarnaast willen ze (en hun ouders) goed voorbereid zijn als er weer eens natuurijs ligt. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw schaatsoutfit helemaal compleet is? Lees meer...

Producten 1-24 van 132

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 132

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Schaatskleding voor kinderen

Zeker voor kinderen is het heel belangrijk dat ze goed aangekleed zijn en het niet koud krijgen. Als kinderen het koud krijgen, hebben ze het vaak niet meer naar hun zin en willen ze al snel iets warmers gaan ondernemen. Het drielagensysteem is ook voor schaatsen een zeer geschikte leidraad, als eerste laag draag je thermokleding, als tweede laag een pulli en als derde laag een winddicht jack. Heeft het kindje het snel koud? Kies dan voor een thermo schaatsbroek!

Niet alleen de schaatskleding, maar ook de schaatsaccessoires zijn heel belangrijk! Handschoenen, een muts en een nekwarmer zorgen ervoor dat je extra goed beschermd bent tegen de kou.

Welke schaatsen voor kinderen?

Veel kinderen maken hun eerste meters op het ijs op dubbele glij-ijzers, deze schaatsen zorgen ervoor dat het kind goed zijn/haar evenwicht kan bewaren en daardoor niet snel zal vallen. Als het kind al wat meters gemaakt heeft op het ijs kun je overstappen op enkele glij-ijzers. Alle glij-ijzers bind je onder je normale schoenen, hierdoor gaan ze vele maten (en jaren) mee! Als kinderen wekelijks schaatstraining volgen, zullen ze waarschijnlijk op Noren gaan schaatsen. Schaatst het kind alleen maar als er natuurijs ligt? Dan vindt hij/zij kunstschaatsen of ijshockeyschaatsen misschien fijner, op deze schaatsen ben je namelijk een stuk wendbaarder dan op Noren.