Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Skihelmen

Van alle letsels die voorkomen bij ongelukken op de piste zijn 15% hoofdletsels. De gevolgen van hoofdletsel zijn vaak ernstig. Een skihelm voorkomt een ongeluk niet, maar beperkt de eruit voortvloeiende schade. Voor kinderen is het dragen van een skihelm in veel skigebieden verplicht, maar ook voor volwassenen is het sterk aan te raden een skihelm te dragen! Er zijn verschillende soorten skihelmen. Lees meer...

1-24 van 76

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

1-24 van 76

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Draagplicht van de skihelm

In veel skigebieden is het dragen van een helm voor kinderen verplicht. Er kan een hoge boete op staan als je je kind zonder helm de piste op laat gaan. Die boete is natuurlijk het minst belangrijk. Deze regel is opgesteld zodat kinderen zo veilig en beschermd mogelijk op de ski’s staan. Geef het goede voorbeeld aan de kinderen door zelf ook een helm te dragen.

De skihelm moet voldoen aan de Europese norm EN1077. Dit houdt in de de helm uitvoerig is getest en optimale bescherming biedt, specifiek bij skiën. Let op: er zijn ook skihelmen op de markt met de norm EN1078, dit is een normering voor fietshelmen. De eisen voor deze helmen zijn minder streng dan voor skihelmen.

Constructie skihelm

De skihelmen in ons assortiment verschillen in constructie. Bij het kiezen van jouw helm kun je rekening houden met het type skiër of snowboarder dat je bent en de omgeving waar je gaat skiën of snowboarden.

Hard shell
Skihelmen met een hard shell constructie hebben een harde buitenkant en een zachte schuimlaag aan de binnenkant. Hard shell skihelmen bieden de beste bescherming tegen schokken en bij ongelukken waar je in aanraking komt met bijvoorbeeld rotsen. De zachte schuimlaag aan de binnenkant zorgt voor het opvangen van de schokken. Hard shell skihelmen zijn duurzaam. Dit type skihelm is wel de zwaarste van de verschillende soorten skihelmen en biedt de minste ventilatie.

In-mold
In-mold skihelmen zijn de lichtste helmen. In-mold skihelmen bieden voldoende bescherming tegen klappen, maar minder bescherming bij het in aanraking komen met scherpe voorwerpen. Het schuim is onder hoge druk onder de harde buitenkant gespoten, waardoor eventuele schokken worden opgevangen. In-mold skihelmen hebben over het algemeen zachte oren en veel ventilatiegaten.

Hybride
De hybride skihelmen zijn een combinatie van de hard shell skihelmen en de in-mold skihelmen. Op die plekken waar bescherming tegen scherpe voorwerpen nodig is, zijn deze helmen voorzien van de hard shell technologie. Op die plekken waar comfort vooral belangrijk is, wordt de in-mold technologie gebruikt. Voor het ontwikkelen van de hybride skihelmen zijn dus eigenlijk de voordelen van de andere twee soorten skihelmen samengevoegd. Deze helmen zijn lichter dan de hard shell skihelmen en bieden meer bescherming dan de in-mold skihelmen.

De juiste maat

Een skihelm moet goed passen. Meet met een meetlint de omtrek van je hoofd om je maat te kunnen bepalen. Meet horizontaal om het wijdste deel van je hoofd, iets boven de wenkbrauwen. Zet de helm horizontaal op je hoofd, maak de kinband vast en schud daarna je hoofd een paar keer heen en weer. De helm moet op zijn plek blijven zitten, anders is deze te groot. De helm mag niet knellen, anders kun je hoofdpijn krijgen. De achterkant van de skihelm mag je nek niet raken. De kinband mag niet in je huid snijden. De sluiting van dit bandje moet je gemakkelijk met één hand vast en los kunnen maken. Je blikveld naar rechts en naar links mag niet belemmerd worden en je moet je omgeving goed kunnen horen. Pas je skihelm met je skibril op. Voor de dames geldt dat je haar los zit of in een lage staart.

Verstelbaar

Er zijn skihelmen die in maat verstelbaar zijn. Dit kan door middel van een elastische band, een vulling, of een draaiwiel. Een elastische band verstel je door het elastiek aan te spannen. Verschillende dikte voeringen kunnen als vulling in de skihelm gebruikt worden om de maat aan te passen. Met een draaiwiel draai je de banden aan de achterkant strakker of losser. Dit is de makkelijkste manier om een skihelm in maat te verstellen. Met een draaiwiel 360° loopt de maatverstelling zelfs over de gehele lengte van de skihelm.

Vizier

Er zijn skihelmen met een ingebouwd vizier of een afneembaar vizier. Het voordeel hiervan is dat je beter zicht hebt dan wanneer je een losse skibril draagt. De oppervlakte van de lens is namelijk groter. Ook beslaat een skihelm met vizier minder snel.

Ga je liever voor een losse skibril, let er dan op dat de rand van de bril en de rand van de helm goed op elkaar aansluiten. De bril mag de helm niet naar boven duwen.

Vervanging

Als je hard bent gevallen of een flinke in een flinke botsing terecht bent gekomen met je helm, raden wij je aan de helm te vervangen. De helm kan onzichtbaar beschadigd zijn waardoor deze geen optimale bescherming meer kan bieden.

In principe is de levensduur van een skihelm tussen de 3 en 5 jaar. Vervang je skihelm eerder als de bandjes versleten zijn, als de kussentjes versleten zijn of ontbreken of als het piepschuim is ingedrukt.

Niet meer zoals vroeger

Mensen die geen skihelm willen dragen geven vaak als reden dat de helm oncomfortabel is en er niet mooi uitziet. Dit is verleden tijd. Naast dat de helm veiliger is geworden is de helm nu ook comfortabel. De helm is in meerdere opzichten verstelbaar, zodat deze goed aan te passen is aan de vorm van jouw hoofd. Daarnaast is deze nu voorzien van ventilatiegaten en technologieën om transpiratievocht af te voeren, waardoor je hoofd droog blijft. Wel is de helm warm genoeg om een muts te vervangen. Helmen zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar en is daarom een mooie aanvulling op je outfit.

Maar ik kan heel goed skiën/snowboarden

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook al heb je zelf goede controle over je ski’s of snowboard, je hebt ook met andere mensen te maken. Andere mensen kunnen onverwachte bewegingen maken of onderuitgaan waardoor ook jij ten val komt. Daarnaast wil het nog weleens voorkomen dat iemand per ongeluk zijn ski of snowboard los laat op de piste. Deze komt dan met een hoge snelheid naar beneden en dit kan levensgevaarlijke situaties opleveren.

Tip

Wij raden je aan zelf de eerste gebruiker van een skihelm te zijn. Wil je toch tweedehands een skihelm kopen, dan moet je zeker weten dat de skihelm niet is beschadigd en niet ouder is dan 5 jaar.

Bewaar je skihelm in een hoes op een droge, koele plaats uit de zon.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!