Heren Schaatsen

Al jaren is schaatsen één van de populairste sporten in Nederland. Zodra de temperatuur onder nul komt, halen veel mensen hun schaatsen van zolder en wachten in spanning af of we deze winter weer op natuurijs kunnen schaatsen! Maar als je niet op natuurijs wilt wachten, kun je natuurlijk ook lekker rondjes gaan schaatsen op de kunstijsbaan! Lees meer...

Producten 1-24 van 208

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 208

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke schaatsen kopen?

Welke schaatsen goed zijn voor jou hangt af van hoe ervaren je bent. Ben je een gevorderde schaatser? Kies dan voor Noren. Noren hebben lange ijzers, waardoor je lange slagen kunt maken en waardoor je dus ook makkelijk een lange afstand kunt rijden. Behoor jij meer tot de categorie middelmatige schaatsers, dan kun je beter kiezen voor ijshockeyschaatsen. Deze schaatsen hebben een kort ijzer, waardoor je een stuk flexibeler bent dan op Noren! Het is dan ook niet gek dat je steeds meer ijshockeyschaatsen tegenkomt als er ijs ligt buiten!

Wat draag je tijdens schaatsen?

Eén van de vereisten als je wilt schaatsen, is dat er ijs moet liggen. En als ergens ijs ligt, dan is het natuurlijk ook koud! Je zult jezelf dus goed moeten beschermen tegen deze lage temperaturen. Het is heel verstandig om je volgens het drielagensysteem te kleden, maar daarnaast is het ook belangrijk om de juiste accessoires aan te schaffen. Een paar handschoenen en een muts zijn bijvoorbeeld echte musthaves! Heb je het snel koud? Dan mag ook een nekwarmer niet ontbreken.

Tip

Ben je klaar met schaatsen? Droog dan de ijzers goed af, dit voorkomt roest en zorgt ervoor dat je volgende keer weer met veel plezier het ijs op kan!