Dames volleybal

Om te kunnen volleyballen heb je niet heel veel materiaal nodig, maar er zijn toch een paar essentiële dingen: fijne volleybalkleding, goede volleybalschoenen en eventueel knie- en armbeschermers. Omdat je tijdens het volleyballen veel in beweging bent, is het belangrijk dat alles in de juiste maat is, waardoor alles goed op z’n plek blijft zitten. Lees meer...

Producten 1-24 van 193

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 193

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoe kies ik mijn volleybaloutfit?

Bij volleybaloutfits kun je een aantal keuzes maken: ga je bijvoorbeeld voor een shirt met een korte mouw of met een kapmouwtje, kies je voor een strak broekje of een los broekje en vind je hoge volleybalsokken fijn of draag je liever korte sokken?

Bij al deze kledingitems is het belangrijk dat ze veel bewegingsvrijheid bieden, dat ze transpiratievocht afvoeren en dat ze voldoende ademend zijn om frisse lucht bij het lichaam te laten komen. Het stukje rondom de bewegingsvrijheid is er natuurlijk op gericht dat je ongestoord kunt volleyballen, zonder dat je belemmerd wordt in je bewegingen. De vochtregulerende en ademende eigenschappen zijn bedoeld om het lichaam droog en fris te houden, zo blijft het lichaam op de juiste temperatuur.

Sta je even wissel? Zorg er dan voor dat je een trainingspak aantrekt, zo blijft het lichaam warm en koelen de spieren niet snel af! Ook tijdens de warming-up is het verstandig om een trainingspak te dragen, zo wordt de kans op blessures aanzienlijk verkleind.

Welke volleybalschoenen zijn geschikt voor mij?

Bij het volleyballen staat het spel nooit stil en gaat alles vrij snel, het is dan ook belangrijk dat je soepel en vlot kunt bewegen! Allereerst is het belangrijk om voldoende grip te hebben, hierdoor glijd je niet snel uit en kun je gemakkelijk zijwaartse of voorwaartse bewegingen maken. Daarnaast is goede demping ook essentieel! Goede demping is in staat om de grootste klap op te vangen tijdens een landing en hiermee de knie en de rug te ontlasten. Hoewel je aan de buitenkant niet goed ziet of de demping nog helemaal intact is, kun je goed voelen als de demping zijn functie verliest. Veel volleyballers kiezen er dan ook voor om ieder jaar nieuwe schoenen te kopen.

Heb jij vaak last van enkelblessures? Dan zijn hoge volleybalschoenen wellicht interessant voor jou! Hoge volleybalschoenen zorgen namelijk voor extra ondersteuning rondom de enkels.

Welke bescherming moet ik dragen tijdens het volleyballen?

Hoewel het niet verplicht is om elleboogbescherming of kniebescherming te dragen tijdens het volleyballen, wordt het door veel volleyballers wel gedaan. Deze bescherming is vaak gemaakt van dempend materiaal en zorgt er daardoor voor dat je je knieën of ellebogen niet bezeert bij een duik of een val.