Kinderen volleybal

Volleyballen is een leuke sport voor kinderen, het is een goede combinatie van lekker in beweging zijn, samen spelen en inzicht krijgen in het spel! Een groot voordeel van volleyballen is dat je niet megaveel spullen aan hoeft te schaffen, slechts een shirt, broek, sokken en schoenen! Lees meer...

Producten 1-24 van 128

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 128

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke kleding draag je tijdens het volleyballen?

Tijdens het volleyballen draag je sowieso een volleybalshirt, een volleybalbroekje en volleybalsokken. Volleybalshirtjes hebben vaak korte mouwen, hierdoor kun je je armen lekker vrij bewegen en word je niet belemmerd in je spel! Volgens de voorschriften van de volleybalbond moeten wedstrijden altijd gespeeld worden in een kort volleybalbroekje, van de volleybalbroekjes zijn wel verschillende soorten verkrijgbaar: strakke volleybalbroekjes en losse volleybalbroekjes. De losse volleybalbroekjes worden vaker gedragen door jongens en de strakke volleybalbroekjes zijn meer in trek bij de meisjes, maar dit is natuurlijk ook helemaal afhankelijk van jouw eigen voorkeur! Net als de volleybalsokken, of je liever lange volleybalsokken of korte volleybalsokken draagt, mag je ook helemaal zelf weten!

Welke schoenen draag je tijdens het volleyballen?

Tijdens het volleyballen draag je zaalschoenen, maar niet iedere zaalschoen is geschikt om mee te volleyballen. Volleybalschoenen hebben namelijk extra goede grip, omdat je hiermee ook veel zijwaartse en voorwaartse bewegingen mee moet maken. Daarnaast is het belangrijk dat de schoenen grotendeels de schok opvangen na het landen op de grond, zo voorkom je dat de knieën en de rug een klap krijgt. Goede demping is hierbij onmisbaar! Aan de buitenkant van een schoen kun je niet zien hoe goed de demping is, dit kun je alleen maar voelen. Veel volleyballers kiezen er daarom voor om ieder jaar nieuwe schoenen aan te schaffen, dan weten ze in ieder geval zeker dat alle functies weer optimaal hun werk doen!

Welke bescherming draag je tijdens het volleyballen?

Tijdens het volleyballen is het niet verplicht om bescherming te dragen, maar veel volleyballers vinden het wel fijn om hun knieën en ellebogen te beschermen! Deze gewrichten kunnen het tijdens een potje volleyballen namelijk zwaar te verduren krijgen. De elleboog- en kniebeschermers worden vaak gemaakt van dempend materiaal, hierdoor kun je na een duik of een val toch zacht terechtkomen!