Fitness sweaters dames

Voorafgaand en na je training is het fijn om een sweater te dragen. Zo kom je niet ijskoud aan in de sportschool en kunnen je spieren na je training geleidelijk afkoelen, wat zorgt voor minder spierpijn. Lees meer...

Producten 1-24 van 40

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 40

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Doel sweater

Een sweater heeft als doel je lichaam warm te houden als je naar de sportschool gaat. Na het sporten zorgt de sweater dat je lichaam en dus je spieren niet te snel afkoelt, waardoor je minder stijf wordt. Een fitness sweater biedt dus verschillende voordelen, maar ook in het dagelijks leven zit een sweater comfortabel.

De verschillende soorten

Sweaters zijn er in verschillende modellen. Zo zijn er sweaters met capuchon, ook wel hoodies genoemd. Vesten zijn sweaters met een volledige ritssluiting, ook deze zijn er in modellen met óf juist zonder capuchon. Tot slot zijn er sweaters met een lage hals of met een hoog kraagje.

Tijdens de workout

Heb je het koud, dan kan je de sweater ook aan houden tijdens het sporten. De sweater moet dan wel gemaakt zijn van een materiaal dat vocht goed kan afvoeren, zoals polyester. Katoen is niet geschikt, omdat katoen vocht opneemt en het niet meer loslaat. De sweater wordt dan nat, zwaar en koud als je gaat transpireren. Een combinatie van katoen met bijvoorbeeld polyester is wel een optie.

Tip

Houdt je aan de wasvoorschriften als je de fitness sweater gaat wassen. Belangrijke eigenschappen blijven dan behouden en je hebt optimaal plezier van je sweater.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.