Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Fitnesskleding voor dames

Ga jij ook naar de sportschool om je conditie te verbeteren of om je spieren te trainen? Trek je graag een trendy sportoutfit aan? Fitnesskleding is hip, maar ook functioneel. Fitnesskleding moet aan een aantal voorwaarden voldoen om jou zo comfortabel mogelijk te laten sporten. Lees meer...

1-24 van 640

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 640

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Waaruit bestaat een fitnessoutfit?

Fitnesskleding heeft andere eigenschappen dan gewone kleding. Fitnesskleding is zo ontworpen dat het in staat is om transpiratievocht af te voeren. Daardoor blijft je lichaam droog en op de juiste temperatuur. Fitnesskleding wordt zo gemaakt dat je er vrijuit in kan bewegen. De kleding wordt gemaakt van duurzaam materiaal dat snel droogt. Fitnesskleding bestaat uit verschillende onderdelen.

Shirts

In de sportschool zelf is het vaak warm. Een fitness shirt of tanktop is geschikt om te dragen voor je bovenlichaam. Een fitness shirt is er met lange en met korte mouwen. Voordat je begint met sporten en na afloop is het wel van belang dat je lichaam op temperatuur is. Een fitness jasje of sweater biedt warmte voor of na je training. Je spieren moeten warm zijn op het moment dat je gaat trainen en na afloop mogen je spieren niet te snel afkoelen. Dit alles om vervelende blessures te voorkomen. Koude spieren zijn gevoeliger voor blessures dan warme spieren en als je spieren erg snel afkoelen heb je achteraf meer last van spierpijn.

De fitnessbroek

Voor je onderlichaam is er de fitnessbroek in een korte, driekwart of lange variant. Je kan kiezen voor een tight of voor een wijdere fitnessbroek. Een tight heeft als voordelen dat deze veel bewegingsvrijheid biedt en irritaties en schuring voorkomt. Dit komt omdat de broek strak om je benen zit. Een wijdere fitnessbroek of short is ook een optie. Let er wel op dat de broek licht van gewicht is, zodat je er zo min mogelijk hinder van ondervindt. De shorts zijn er ook in verschillende modellen. De wijdere shorts zijn vaak voorzien van een strakke binnenbroek, welke dezelfde voordelen biedt als een tight.

Sportsokken

sportsokken hebben andere, specifiekere eigenschappen dan sokken die je in het dagelijks leven draagt. Sportsokken worden van materiaal gemaakt dat transpiratievocht snel kan afvoeren zodat je geen last krijgt van zweetvoeten. Daarnaast bieden de meeste sportsokken extra ondersteuning bij bijvoorbeeld de tenen of de hiel. De sokken zijn dan op een deze plekken voorzien van een versteviging.

Sokken komen alleen tot hun recht als je de juiste maat draagt. Te grote of te kleine sokken kunnen blessures veroorzaken. Sokken die te ruim zitten kunnen gaan schuiven met als gevolg blaren. Sokken die te klein zijn kunnen ingegroeide nagels veroorzaken.

Sportondergoed

Onderschat het belang van speciaal sportondergoed niet. Voor dames is een sportbeha essentieel. Deze beha biedt de juiste ondersteuning tijdens het sporten en beschermt je borstweefsel. Draag je geen goede sportbeha dan is de kans op hangende borsten groot. Daarnaast kan een sportbeha overbelasting van je rug en nek voorkomen.

Naast de sportbeha is er nog de sportboxer. Deze zijn vaak naadloos en voeren vocht snel af. Hierdoor worden irritaties voorkomen en blijft je lichaam op de juiste temperatuur. Daarnaast zijn veel van deze boxers zo gemaakt dat je geen naden door je sportkleding heen ziet.

Tip

Bij je outfit horen ook fitnessschoenen. Deze bieden bescherming tijdens de verschillende oefeningen die je doet in de sportschool.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.