Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Hardloop compressiekleding dames

Thermokleding en compressiekleding worden nog weleens door elkaar gehaald. Thermokleding heeft als belangrijkste functie je lichaam op temperatuur te houden, terwijl compressiekleding wordt gedragen om de spieren te ondersteunen. Door deze ondersteuning hou je het hardlopen langer vol en heb je minder kans op blessures. Lees meer...

23 Artikel(en)

23 Artikel(en)

Wat houdt compressiekleding in?

Een betere doorbloeding en een versnelde afvoer van afvalstoffen zorgen dat de spieren minder snel verzuren. Dit zorgt voor meer uithoudingsvermogen waardoor de prestaties verbeterd kunnen worden. Door de betere bloedcirculatie heb je minder kans op blessures. Houd de kleding ook na je hardlooptraining nog even aan. Dit bevordert het herstel van de spieren waardoor je de volgende dag minder spierpijn hebt. Doordat compressiekleding strak om je lichaam zit, oefent de kleding druk uit op je spieren. Hierdoor blijven je spieren beter op zijn plaats zitten en daardoor verbruik je minder energie.

Kledingstukken

Compressiekleding voor vrouwen bestaat uit een compressiebroek en een compressieshirt. De compressiebroek geeft extra ondersteuning aan de billen en bovenbenen. Je spieren herstellen sneller door de verbeterde bloedcirculatie en je hebt minder last van spierpijn. Trek je ook compressiesokken aan, dan worden de benen volledig ondersteunt en wordt de kans op pijntjes aanzienlijk kleiner. Wij raden je aan de broek na afloop van je ronde hardlopen aan te houden. Je bloedcirculatie blijft gestimuleerd en dit bevordert het herstel.

Het compressieshirt voor vrouwen biedt ondersteuning aan de buikspieren, schuine buikspieren en onderrug. Deze onderdelen van het lichaam raken snel vermoeid en kunnen deze ondersteuning daarom goed gebruiken. Doordat het shirt strak om het lichaam zit, ga je in de juiste lichaamshouding lopen wat ook nog eens zorgt voor een betere ademhaling. De kansen op steek in de zij nemen flink af. In tegenstelling tot de compressiebroek kun je het compressieshirt direct uittrekken als je klaar bent. Het shirt draagt na afloop niet bij aan het herstel van je bovenlichaam.

Materiaal en technologie

Compressiekleding wordt vaak gemaakt van polyester in combinatie met elastaan. Door de toevoeging van elastaan zit de kleding comfortabel en heb je veel bewegingsvrijheid. De meeste compressiekleding bevat platte naden, waardoor schuring voorkomen wordt. Daarnaast zorgt polyester dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd.

Er zijn merken die een technologie toepassen in de compressiekleding. McDavid past bijvoorbeeld de hDc Moisture Management technologie toe. Deze technologie zorgt dat je koel, droog en comfortabel blijft aanvoelen. Adidas past de ClimaLite technologie toe, welke dezelfde voordelen biedt als de technologie van McDavid.

Wanneer draag je compressiekleding?

In principe kun je compressiekleding altijd dragen als je dat prettig vindt. De functie van compressiekleding komt het beste tot zijn recht tijdens korte fysieke inspanningen zoals hardlopen, voetbal en tennis.

Tip

Om ervoor te zorgen dat je compressiekleding zijn functies behoudt is het belangrijk de kleding te wassen volgens de wasvoorschriften. Doe je dit niet, dan kunnen bepaalde technische weefsels hun functie verliezen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.