Compressiekleding dames hardlopen

Compressiekleding zit niet alleen heel lekker, het is ook nog eens heel effectief! Compressiekleding draagt namelijk bij aan een voorspoedig herstel na de training en daarnaast verkleint het de kans op blessures tijdens het hardlopen. Lees meer...
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat doet compressiekleding?

Zoals de naam al doet vermoeden, oefent compressiekleding druk uit op verschillende spiergroepen in het lichaam. Hoe verder een spiergroep van het hart af ligt, hoe meer druk er wordt uitgeoefend op deze spieren. Dit heeft als groot voordeel dat zuurstofarm bloed een extra zetje richting het hart krijgt en daardoor kan er weer zuurstofrijk bloed richting de spieren stromen. Door het dragen van compressiekleding stimuleer je dus de bloedsomloop, waardoor er meer zuurstof in de spieren komt en dat heeft natuurlijk een positief effect op het uithoudingsvermogen van de spieren! De verbeterde bloedsomloop heeft tevens als gevolg dat afvalstoffen uit de spieren beter en sneller afgevoerd worden, waardoor de spieren sneller zullen herstellen!

Welke compressiekleding heb ik nodig?

Heb je snel last van blessures? Of heb je snel last van vermoeide spieren tijdens het hardlopen? Compressiekleding kan de oplossing bieden! Een compressiebroek zorgt er bijvoorbeeld voor dat de spiertrillingen in de kuiten en de dijbenen gereduceerd worden, waardoor de spieren minder gaan zwabberen en er dus minder energie verloren zal gaan. Een compressieshirt biedt daarentegen natuurlijk juist ondersteuning aan de rug- en buikspieren en zorgt ervoor dat je een betere houding aanneemt. Daarnaast bevordert een compressieshirt de ademhaling, waardoor je minder kans hebt op zijsteek!

Tip

Een compressiebroek biedt niet alleen voordelen tijdens het hardlopen, maar ook daarna werkt het positieve effect van de compressiebroek nog door. Het is dan ook aan te raden om de compressiebroek na de hardlooptraining of hardloopwedstrijd nog even aan te houden.