Voetbalaccessoires voor dames

Naast voetbalkleding en voetbalschoenen heb je natuurlijk ook voetbal accessoires nodig voor de wedstrijden en trainingen! De verschillende accessoires hebben ook verschillende doelen, zo zijn scheenbeschermers natuurlijk bedoelt om jouw veiligheid te bevorderen en kunnen handschoenen je een beetje comfort bieden tijdens de koudere dagen.

Lees meer...

Producten 1-24 van 139

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 139

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Handige accessoires

Er is natuurlijk een groot verschil tussen accessoires die je écht nodig hebt en accessoires die gewoon handig zijn om te hebben. Zo is een bidon fijn om de dorst te lessen, is een nekwarmer lekker warm tijdens de wintermaanden en is een coach board handig om de juiste aanwijzingen te geven, maar zonder deze accessoires zou je alsnog prima in staat zijn om een wedstrijdje te voetballen.

Momenteel zijn de sock holders erg populair, deze bandjes maak je aan de bovenkant van je sokken vast en deze zorgen ervoor dat de hoge voetbalsokken niet afzakken. Naast de sock holders zijn er ook nog de zogenaamde shinguard holders, deze bandjes bevestig je juist rondom de enkels. Deze shinguard holders zorgen ervoor dat de scheenbeschermer op zijn plek blijft zitten.

Noodzakelijke accessoires

Naast de handige accessoires heb je ook nog accessoires die onmisbaar zijn tijdens een voetbalwedstrijd en/of -training. Hierbij kun je denken aan de scheenbeschermers, de KNVB verplicht namelijk iedere speler om deze accessoires te dragen tijdens een wedstrijd. Ook een aanvoerdersband is een verplicht onderdeel voor één van de spelers van een elftal. Door het dragen van de aanvoerdersband is voor de scheidsrechter duidelijk zichtbaar wie zijn/haar aanspreekpunt is. Een belangrijk detail hierbij is dat de aanvoerdersband een andere kleur dient te hebben dan het shirt.

Mocht er een serieus ongeval gebeuren op het veld, dan is het wel zo fijn als er direct gehandeld kan worden. Bij veel ongevallen is het heel belangrijk om meteen te koelen met water of ijs, ook een waterzak mag dus ook zeker niet ontbreken langs de lijn!

Trainingsaccessoires

Tijdens de training worden vaak wedstrijdsituaties nagebootst en tijdens een wedstrijd heb je natuurlijk twee teams, hesjes zijn bij dergelijke trainingsvormen dus hele handige items! Nu damesvoetbal steeds populairder wordt, mogen roze hesjes niet ontbreken in de collectie.

Voor verschillende trainingsvormen zijn ook verschillende trainingsaccessoires verkrijgbaar. Als je de wendbaarheid wilt trainen, kun je dit bijvoorbeeld doen met een speed ladder of een agility grid. Om de coördinatie te verbeteren kun je kiezen voor speed rings of sprint hordes. Veel trainingsaccessoires zijn multifunctioneel en kun je dus voor meerdere trainingsdoelen inzetten!