Duurzame rugtassen

Wat is duurzaam?

Je hebt natuurlijk nooit genoeg tassen! Maar duurzame tassen geven pas écht een goed gevoel! Duurzame rugtassen zijn gemaakt van een milieuvriendelijk materiaal en/of geproduceerd onder goede omstandigheden voor mens en natuur. Rugtassen zijn vaak ontworpen voor dagelijks gebruik, hierdoor kun je iedere dag pronken met jouw duurzame tas! Lees meer...

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gerecycled materiaal

Voor het maken van tassen van gerecycled materiaal zijn natuurlijk niet zoveel grondstoffen nodig en daardoor wordt er ook minder energie verspild! Daarnaast zouden de materialen anders weggegooid worden... Veel materialen zijn geschikt om te recyclen en nieuwe rugzakken van te maken, maar wist je ook dat visnetten en petflessen de basis kunnen vormen van jouw nieuwe tas? Voordat de oude materialen weer gebruikt kunnen worden, moeten ze eerst goed worden schoongemaakt en worden vervezeld. Van alle verschillende vezels kan dan weer een nieuwe stof gemaakt worden, waar vervolgens weer een nieuwe tas van gemaakt wordt!

Parkland rugzak

Parkland is een jong bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan! Al sinds de zomer van 2018 is Parkland zich aan het specialiseren op het gebied van het hergebruiken van PET-flessen. Een leuk feitje is dat al hun rugzakken gemaakt worden van 12 gerecyclede PET-flessen! Een keuze voor een Parkland rugzak is dan ook een hele duurzame keuze! De rugzakken van Parkland vallen niet alleen op door hun leuke designs, maar de prijs is ook nog eens heel vriendelijk! Zo ligt duurzaamheid voor iedereen binnen handbereik.

Dakine rugzak

Ook het populaire tassenmerk Dakine vindt respect voor de aarde belangrijk en dat is natuurlijk niet zo gek, want Dakine is van origine een surfmerk. Surfers zijn onlosmakelijk verbonden met de oceaan en daardoor dus ook met de natuur. De rugzakken van Dakine bestaan vooral uit gerecycled plastic en zijn kwalitatief zeer sterk, waardoor je er heel lang plezier van kunt hebben. Een win-winsituatie dus! Daarnaast zorgt Dakine voor eerlijke werkomstandigheden volgens het Social Accountability Code of Conduct, dit houdt o.a. in dat zij zorgen voor een veilige werkomgeving, zich houden aan de wettelijke voorschriften voor minimum lonen en geen kinderarbeid toestaan.