Helly Hansen

Helly Hansen, opgericht in Noorwegen in 1877, blijft kleding van professionele kwaliteit ontwikkelen die mensen letterlijk helpt om in leven te blijven én zich tegelijkertijd levendig te voelen. Door inzichten uit het leven en werken in ‘s werelds zwaarste omgevingen, heeft het bedrijf een lange lijst met innovaties ontwikkeld, waaronder de eerste soepele waterdichte stoffen meer dan 140 jaar geleden.

Andere doorbraken zijn onder meer de eerste fleecestoffen in de jaren zestig, de eerste technische basislagen in de jaren zeventig, gemaakt met LIFA® Stay Dry technologie, het gepatenteerde H2Flow™-temperatuurregelsysteem en de revolutionaire lichtere en warmere LIFALOFT™-isolatie. Voortbouwend op het gepatenteerde HELLY TECH® waterdichte/ademende systeem van Helly Hansen, heeft het technische outdoormerk recentelijk het bekroonde LIFA INFINITY PRO™ geïntroduceerd - de meest innovatieve en verantwoorde waterdichte/ademende technologie van het bedrijf tot nu toe.​

Helly Hansen is een leider in technische zeil- en prestatiegerichte skikleding. Het merk wordt gedragen en vertrouwd door meer dan 55.000 professionals, waaronder Olympiërs, nationale teams en berggidsen in meer dan 200 skiresorts over de hele wereld.

WATERDICHT. ADEMEND. GEGARANDEERD.

Helly Tech® is de technologie, die voor waterdichte en ademende buitenlagen staat en je zelfs in de zwaarste omstandigheden warm en droog houdt. Deze innovatie gebruiken we in veel van onze producten van hoogste kwaliteit, bijvoorbeeld in de meeste Helly Hansen jassen. Er zijn verschillende soorten Helly Tech®-Materialen. De belangrijkste onderscheidende factor is het aantal lagen waruit het materiaal bestaat. Helly Tech® Professional bestaat uit een 3-lagensysteem, Helly Tech® Performance uit 2,5 lagen en Helly Tech® Protection uit 2 lagen.

Het volledig waterdichte/ademende membraan en de duurzame waterafstotende prestaties worden bereikt zonder het gebruik van chemicaliën, maar met behulp van LIFA®-vezels, een Helly Hansen-technologie die lichtgewicht en hydrofoob is.​ Door het LIFA INFINITY™-membraan te combineren met 100% LIFA® hydrofobe buitenstof, is LIFA INFINITY PRO™ een baanbrekende technologie. Met eeuwigdurende waterafstotende bescherming die na gebruik nooit meer opnieuw waterbestendig hoeft te worden gemaakt met een chemische behandeling, levert LIFA INFINITY PRO™ langdurige, verantwoorde en superieure professionele prestaties. Deze duurzame jassen uit Helly Hansen’s veelzijdige en functionele Odin outdoorcollectie zijn vervaardigd uit het vooruitstrevende materiaal en staan de drager bij op elk avontuur. Zodat men optimaal en doelgericht kan genieten van de natuur, zonder zorgen over veranderende weersomstandigheden.