Helly hansen

Helly Hansen is opgericht in 1877 en ontwikkelt sinsdien kleding van de hoogste kwaliteit voor professionele en gepassioneerde bergliefhebbers. Door het leven en werken onder de meest zware omstandigheden heeft Helly Hansen met veel ervaring een lange lijst van first-to-market innovaties opgebouwd.

Op de lijst van innovaties staan onder andere de allereerste soepele waterdichte stoffen meer dan 140 jaar geleden, de eerste fleece-stoffen op de markt in de jaren `60, de eerste technische base-layer in de jaren `70, gemaakt van Lifa Stay Dry Technology, en het duurzame, waterdichte en ademende Lifa Infinity Pro membraam, welke tegenwoordig als een van de meest gerenomeerde en moderne technologiën op de markt word gezien. 

Helly Hansen is vandaag een leider in hoogwaardige technische zeil- en skikleding. Meer dan 55.000 professionals dragen en vertrouwen Helly Hansens ski kleding in meer dan 200 skigebieden over de hele wereld waaronder ook Olympiërs, nationale skiteams en search and resque organisaties wereldwijd. Deze mensen vertrouwen erop dat onze kleding ze warm en beschermt houdt. Ook in de zwaarste omstandigheden is Helly ‘Trusted by Professionals’. Dit is onder andere mogelijk door onze Helly Tech technologie.

WATERDICHT. ADEMEND. GEGARANDEERD.

Helly Tech® is de technologie, die voor waterdichte en ademende buitenlagen staat en je zelfs in de zwaarste omstandigheden warm en droog houdt. Deze innovatie gebruiken we in veel van onze producten van hoogste kwaliteit, bijvoorbeeld in de meeste Helly Hansen jassen. Er zijn verschillende soorten Helly Tech®-Materialen. De belangrijkste onderscheidende factor is het aantal lagen waruit het materiaal bestaat. Helly Tech® Professional bestaat uit een 3-lagensysteem, Helly Tech® Performance uit 2,5 lagen en Helly Tech® Protection uit 2 lagen.