Fiets regenbroeken voor heren

Stap je op de fiets, dan kan het zomaar gebeuren dat je in een regenbui terecht komt. Een regenbroek biedt bescherming en houdt je broek en benen droog. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een regenbroek. Lees meer...

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waterdicht en ademend

Een regenbroek moet uiteraard waterdicht zijn, maar het is net zo belangrijk dat de regenbroek ademt. Als de regenbroek niet ademt, dan ga je transpireren en deze transpiratie kan niet weg. Hierdoor word je alsnog nat. Een regenbroek hoeft niet hetzelfde ademende vermogen te hebben als een regenjas, omdat je benen minder transpireren dan je bovenlichaam.

De waterdichtheid van een regenbroek wordt vaak aangeduid in aantal mm. Hieronder kun je lezen wat deze verschillende waardes precies inhouden.

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.
Naast waterdicht en ademend is het van belang dat de broek wind tegenhoudt. Verder is het handig als de regenbroek makkelijk aan en uit te trekken is met behulp van bijvoorbeeld ritsen aan de onderkant van de broekspijpen, zodat je je schoenen niet uit hoeft te doen. Let er wel op dat de regenbroek af te sluiten is aan de onderkant van de broekspijpen, zodat regen niet via de onderkant naar binnen kan komen. De meeste regenbroeken zijn daarom voorzien van bijvoorbeeld klittenband om de broekspijpen aan de onderkant smaller te maken.

Vaak zijn de regenbroeken voorzien van een elastische tailleband, zodat de broek goed aansluit om je lichaam.

Wasvoorschriften

Je kan de regenbroek schoonmaken met een spons en warm water. Was de broek alleen in de wasmachine als dit echt nodig is en het waslabel aangeeft dat dit mag. Volg de wasvoorschriften op het label om de waterdichte functie zo lang mogelijk te behouden.

Tips

Neem ook een regenjas mee als je op de fiets stapt en je gaat goed voorbereid de weg op!

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.