Driekwart hardloopbroeken heren

Is het net niet koud genoeg voor een lange hardlooptight, maar ook niet warm genoeg voor een korte tight? De driekwart hardloopbroek biedt dan uitkomst. Een driekwart tight valt tot net over je knieën en biedt jou het comfort om een topprestatie neer te zetten tijdens het hardlopen. Lees meer...

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Voordeel van een tight

Een goede hardlooptight is een strakke broek die jou alle bewegingsvrijheid biedt zodat je niet wordt belemmerd tijdens het lopen. Een tight laat weinig tocht door en houdt je spieren warm. Doordat de tight strak om je benen zit, raken je beenspieren minder snel vermoeid en hou je het hardlopen langer vol. Ook kan er geen wrijving ontstaan en heb je daardoor ook geen last van irritatieplekken.

Jaargetijden

Een driekwart hardlooptight zit tussen een lange tight en een korte tight in. De driekwart tight is dan ook geschikt om te dragen tijdens de overgangsperioden tussen de jaargetijden. De driekwarttight valt tot over je knieën. Doordat de tight over je knieën valt, blijven deze warm en is de kans op blessures en stijfheid kleiner.

Vochtafdrijvend

Belangrijk is dat de driekwart tight is gemaakt van vochtafdrijvend materiaal, zodat je lichaam droog en comfortabel blijft aanvoelen. De meeste driekwart tights hebben een elastische tailleband, zodat de broek mooi aansluit om je lichaam.

Pearl Izumi is een merk die een speciale techniek toepast in de driekwart tight, de zogenoemde Transfer Dry Shell technologie. Deze techniek biedt compressie en superieure vochttransport.

Wasvoorschriften

Was altijd volgens de wasvoorschriften. Deze staan beschreven op het label aan de binnenkant van de tight. Was je tight in ieder geval snel na het sporten, zodat transpiratie geen kans krijgt om in te trekken. Gebruik geen wasverzachter en hang de broek op om te drogen.

Tips

Sommige driekwart hardlooptights hebben een klein zakje op de broek zitten waar je bijvoorbeeld je sleutel in op kan bergen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.