Hardloopkleding voor heren

Het hele jaar door kan je hardlopen. Natuurlijk is het fijn als het buiten lekker weer is, maar ook als het koud is, het regent of er staat veel wind hoef je je niet tegen te laten houden. Door je op de juiste manier te kleden ben je alle weersomstandigheden de baas! Lees meer...

Producten 1-24 van 569

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 569

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat heb je nodig?

Door je op de juiste manier te kleden, kan je ieder seizoen van het jaar comfortabel en met plezier hardlopen. Daarbij geldt dat hardloopkleding functioneel moet zijn. Het materiaal waarvan hardloopkleding gemaakt is moet ervoor zorgen dat je lichaam op temperatuur blijft, dat transpiratievocht afgevoerd wordt en dat je beschermd wordt tegen regen en wind. Wij leggen je graag uit waar een hardloopoutfit uit kan bestaan.

De bovenkant

Om je praktisch te kunnen kleden is het 3-lagensysteem bedacht. De eerste laag bestaat uit een thermoshirt, welke je direct op je huid draagt. Het thermoshirt moet goed aansluiten en heeft als voornaamste doel het reguleren van de lichaamstemperatuur. De tweede laag heeft een isolerende functie en voert daarnaast de transpiratie van de eerste laag verder af naar buiten toe. Een hardloopshirt met korte of lange mouwen wordt gedragen als tussenlaag. De derde laag beschermt tegen regen en wind. Een hardloopjack biedt deze bescherming. Het materiaal van het hardloopjack moet ademend, winddicht en waterafstotend zijn.

De onderkant

Een hardloopbroek is er in verschillende modellen. Er zijn korte, lange en ¾ hardloopbroeken. Verder is er een verschil in hoe de broek valt. Er zijn strakke hardloopbroeken, ook wel running tights of sportleggings genoemd, en er zijn wijdere hardloopbroeken. Doordat een running tight strak om je lichaam zit, heb je alle bewegingsvrijheid en kan je comfortabel gaan hardlopen. Vind je een strakke hardloopbroek niet prettig, dan kan je ook een wijdere hardloopbroek kiezen. Belangrijk is dan wel dat deze wijdere broek van een ademende, niet te zware stof is gemaakt. Tijdens zomers weer kun je ook nog kiezen voor een hardloopshort. Je kan eventueel een thermobroek onder je hardloopbroek dragen.

Je voeten

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar goede sokken zijn van groot belang tijdens het hardlopen. Hiermee verklein je de kans op blaren en blessures. Hardloopsokken zijn vaak naadloos, bieden ondersteuning en kunnen snel transpiratie afvoeren.

Thermokleding

Thermokleding kun je over je sportondergoed aantrekken. Deze kleding reguleert je lichaamstemperatuur en voert transpiratie af. Thermokleding kan je het hele jaar door dragen. In de winter biedt thermokleding warmte en in de zomer heeft thermokleding juist een verkoelend effect. Zomer thermokleding moet goed aansluiten, terwijl winter thermokleding iets losser om je lichaam mag vallen. Thermokleding is er in de vorm van een shirt en een broek.

Compressiekleding

Compressiekleding wordt vaak verward met thermokleding. Daar waar thermokleding zorgt voor het behouden van de juiste lichaamstemperatuur, zorgt compressiekleding voor ondersteuning van je spieren. Compressiekleding is dun van stof en oefent druk uit op je spieren, waardoor vibratie wordt verminderd en een deel van je energie bespaard blijft. Daarnaast bevordert deze kleding de bloedcirculatie, waardoor je minder last hebt van verzuring en het lopen langer volhoudt. Compressiekleding bestaat uit een shirt, een broek en sokken/kousen.

Sportondergoed

De allereerste laag die je aantrekt is het sportondergoed, bij heren gaat het hier om een boxershort. Deze laag zit dicht op de huid en voorkomt wrijving, waardoor irritaties worden voorkomen. Sportondergoed blijft goed op zijn plaats zitten en zorgt dat transpiratievocht goed wordt afgevoerd, waardoor het lichaam droog blijft.

Tips

Geen outfit is compleet zonder goede hardloopschoenen. Door het dragen van de juiste hardloopschoenen verklein je de kans op blessures!

Alle onderdelen van hardloopkleding hebben specifieke informatie en tips. Heb je toch nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.