Thermoshirts lange mouwen heren

Tijdens een wandeling kun je thermokleding dragen om het lichaam op temperatuur te houden. Een thermoshirt met lange mouwen draag je als eerste laag op de huid. Deze kledinglaag zorgt dat warmte wordt vastgehouden en transpiratievocht wordt afgevoerd. Lees hier...

Producten 1-24 van 54

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 54

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een thermoshirt?

Als je een lange wandeling maakt of bijvoorbeeld voor je werk een dag doorbrengt in de koude buitenlucht, kun je een thermoshirt met lange mouwen dragen om op temperatuur te blijven. Thermokleding houdt namelijk lichaamswarmte vast. Daarnaast voert het transpiratievocht af waardoor je droog blijft, wat afkoeling voorkomt.

Thermoshirts met lange mouwen zijn er voor verschillende weersomstandigheden. Een thermoshirt die het lichaam warm moet houden, draag je wat ruimer om het lichaam. Op deze manier wordt er een isolerende luchtlaag gevormd tussen de huid en het shirt, waardoor lichaamswarmte geen kant op kan en dus wordt vastgehouden.

Zomerse thermoshirts zijn dunner en deze draag je strak om het lichaam. Deze shirts nemen transpiratievocht direct op en voeren deze af naar buiten. De zomerse thermoshirts zorgen voor verkoeling.

Een thermoshirt met lange mouwen draag je als eerste laag op de huid. Het is dan ook belangrijk dat er geen scherpe randen zijn. Om irritaties te voorkomen hebben thermoshirts platte naden of zelfs helemaal geen naden.

Materiaal

Thermoshirts met lange mouwen worden vaak gemaakt van Merinowol of polyester. Beide stoffen hebben als eigenschappen dat ze geen vocht opnemen maar dit juist snel afvoeren naar buiten. Daardoor blijft een shirt droog en het lichaam dus ook.

Merinowol is een natuurlijk en diervriendelijk product. Het is dunner dan gewoon schapenwol en voelt heerlijk zacht aan. Merinowol heeft als groot voordeel dat het antibacterieel is en dus geen nare geurtjes opneemt. Je kunt thermoshirt van Merinowol meerdere dagen dragen zonder het te wassen. Het uithangen van de kleding is voldoende om het de volgende keer weer fris aan te trekken!

Heb je nog vragen over het thermoshirt? Stel ze gerust aan onze klantenservice.