Inline skates voor heren

Inline skates zijn de populairste soort skates en zijn te herkennen aan drie of vier wielen achter elkaar. Inline skates zijn multifunctioneel, door hun wendbaarheid zijn ze geschikt om stunts mee te doen en door hun soepele wielen zijn ze ook geschikt om langere afstanden mee af te leggen.

Lees meer...

Producten 1-24 van 102

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 102

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen

Inline skates worden ook wel eens skeelers genoemd, maar toch is er wel degelijk verschil tussen deze twee soorten! Skeelers (tegenwoordig ook wel speedskates genoemd) kenmerken zich door de vijf wielen achter elkaar en zijn oorspronkelijk bedoeld voor de echte wedstrijdrijders. Op skeelers kun je namelijk hoge snelheden bereiken! Inline skates hebben vaak drie of vier wielen achter elkaar en zijn voorzien van een remblokje achterop de rechterskate. Inline skates hebben vaak ook een hogere schoen dan skeelers.

Fitness skates

Vaak worden inline skates ook gebruikt als fitness skates. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze skates ontworpen om een fijne work-out te doen! De maat van de wielen van fitness skates ligt vaak tussen de 9cm en 10cm. Hierbij geldt: hoe groter de wielen, hoe minder energie het kost om lange afstanden te rijden. De schoen van een fitnessskate moet comfortabel zitten en ademend zijn, zodat jij je optimaal kunt concentreren op de prestatie!