Skeelers en skates voor heren

Ben jij een echte skater? Of wil je eens gaan proberen of skaten iets voor jou is? Dan zijn skeelers natuurlijk onmisbaar! Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen rolschaatsen, inline skates en skeelers?

Lees meer...

Producten 1-24 van 101

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 101

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Life is better on wheels

Rolschaatsen

Rolschaatsen zijn vooral populair bij jonge kinderen, de rolschaatsen worden namelijk vaak gebruikt om te leren skeeleren. Veel volwassenen slaan deze stap over en beginnen gelijk op inline skates of skeelers!

Inline skates

De populairste en bekendste van de drie zijn inline skates, je kunt ze snel en makkelijk aantrekken, ze hebben een remblokje en ze zijn geschikt om (korte) tochten mee te rijden! In tegenstelling tot skeelers zijn inline skates heel wendbaar, hierdoor zijn ze ook geschikt om trucs mee te doen.

Skeelers

Skeelers zijn ook wel bekend onder de naam speed skates, dit verraadt natuurlijk al een beetje dat skeelers zeer geschikt zijn om te skaten op hoge snelheid! Met skeelers leg je dus sneller langere afstanden af, maar door hun beperkte wendbaarheid zijn ze niet geschikt om te gebruiken op een half pipe of andere objecten in het skatepark.

Veelgestelde vragen

Welke verkeersregels gelden tijdens het skeeleren?

In Nederland zijn skeeleraars voor de wet een voetganger, voor skeeleraars gelden dan ook dezelfde verkeersregels als voor voetgangers. Dit houdt in dat je mag skeeleren op zowel het voetpad als het fietspad, maar dat het verboden is om op de openbare weg te skeeleren. Alleen op plekken waar geen voet- of fietspad aanwezig is mag je op de rijbaan skeeleren.

Wat zijn de beste plekken om te skeeleren?

Of je nu een beginner bent of al een gevorderde skater, het is altijd fijn om op een vlak en geasfalteerde ondergrond te rijden! Op effen terrein kun je namelijk meer snelheid maken, kost het skeeleren minder energie én heb je minder kans om onderuit te gaan. Alleen maar voordelen dus!

Is skeeleren ook leuk voor volwassenen?

Hoewel je bij skeeleren misschien al snel aan kinderen denkt, is het ook een heel populaire sport bij volwassenen! Skeeleren is niet alleen een heel goede workout voor je been- en bilspieren, maar ook je rug- en buikspieren train je tijdens het skeeleren. Daarnaast bouw je tijdens het skeeleren ook conditie op, waardoor je zult merken dat je steeds langer, harder en verder kunt skeeleren!

Ondertussen op het blog:
- Het verschil tussen skeelers en skates!
- Fitness skaten: een fijne zomer work-out!
- Skaten geen sport?