Time to fly

HOKA ONE ONE is één van de jongste merken op hardloopgebied, het merk is namelijk opgericht in 2009. De oprichters, Jean-Luc Diard en Nicolas Mermoud, waren op zoek naar een manier om hun hardlooptijden tijdens het ultra-trailrunnen te verbeteren. Per toeval hebben ze toen hun eerste hardloopschoen ontworpen! Met de schokdempende zool viel niet alleen bergopwaarts en bergafwaarts veel voordeel te behalen, maar ook op de vlakken stukken kun je veel tijdwinst behalen met de HOKA ONE ONE hardloopschoenen!

Hoewel de schoenen in het begin voornamelijk in trek waren bij ultramarathonlopers en trail-ultralopers, worden de HOKA ONE ONE hardloopschoenen inmiddels ook steeds meer gedragen door recreatieve hardlopers en recreatieve trailrunners!

Hoka difference

Zodra je een HOKA ONE ONE hardloopschoen aantrekt, zul je merken dat je voeten omringd worden door comfort! Bij iedere stap wordt de schok maximaal gedempt en veren je voeten als vanzelf weer omhoog om de volgende stap te gaan maken. De HOKA ONE ONE hardloopschoenen zorgen voor een unieke en comfortabele hardloopervaring!

Cushioned midsole

Denk je aan HOKA ONE ONE, dan denk je aan optimale schokdemping! De voorgevormde tussenzool is groter dan de tussenzool van hardloopschoenen van andere merken en dit zorgt voor extra comfort en stabiliteit. De tussenzool van de HOKA ONE ONE hardloopschoenen fungeert als kussen, hierdoor wordt iedere klap uitstekend opgevangen. Door het gebruik van de innovatieve foam constructie is de schoen licht van gewicht!

Meta-rocker

Als je gaat hardlopen met de HOKA ONE ONE hardloopschoenen, lijkt het wel alsof de schoenen je constant een extra zetje geven! De Meta-rocker geometrie combineert een laag hiel-teenstuk met de cushioned midsole, waardoor de schoenen twee wielen vormen die jou helpen om soepel vooruit te gaan. Zodra je de schoenen aantrekt, wordt je lichaam gestimuleerd om in beweging te komen. De Meta-rocker geometrie zorgt ervoor dat je door wilt blijven gaan, kilometer, na kilometer, na kilometer...

Active footframe

Het actieve voetbed zorgt ervoor dat de hele voet omhuld en ondersteund wordt, waardoor de voet optimaal begeleid wordt bij iedere stap! Ondanks dat de hele voet omhuld en ondersteund wordt door het Active footframe, zijn er geen beperkende elementen gebruikt en heeft de schoen dus niets in hoeven leveren op comfort.

J-FRAME TM

De naam J-Frame is ontleend aan de vorm van het extra frame aan de onderkant van de zool, deze lijkt namelijk sterk op de letter J. Door deze vorm van het frame kunnen de binnenkant van de voet en de gehele hiel rekenen op extra steun en wordt tevens een soepele afwikkeling van de voet gestimuleerd! Doordat de focus bij het J-Frame vooral ligt op stabiliteit, zijn de modellen met het J-Frame voornamelijk geschikt voor overpronerende lopers. Het J-Frame bestaat uit zeer compact schuim, hierdoor draagt ook dit onderdeel van de schoen bij aan de uitstekende schokdemping.

Profly TM

Ook de Profly technologie is terug te vinden in de zool van een aantal modellen van HOKA ONE ONE! Profly is een combinatie van verschillende soorten schuim, waardoor er in de hiel meer aandacht is voor een zachte demping, omdat de hiel de grootste klap op moet vangen. De voorkant van de zool is gemaakt van steviger schuim, waardoor je óók zacht landt, maar óók snel weer af kunt zetten!