Fitnessbroeken voor kinderen

Sporten is goed voor kinderen. In de sportschool kunnen kinderen cardio en krachttraining doen, maar ze kunnen ook leuke groepslessen volgen. Belangrijk is dat ze de juiste kleding dragen, zodat ze zich volledig kunnen focussen op het sporten. Onderdeel van deze kleding is de fitnessbroek. Deze moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Lees meer...

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De juiste fitnessbroek

Ben jij een jonge sporter die graag naar de sportschool gaat? Vind je het lastig om te bepalen welke kleding je aan moet trekken? We geven je graag advies. Een fitnessbroek moet comfortabel zitten. Je moet er vrij in kunnen bewegen. Verder moet de broek in staat zijn om zweet snel af te voeren naar buiten toe, zodat je lichaam droog blijft aanvoelen. Er zijn twee soorten fitnessbroeken.

Strak of wijd

Voor jongens zijn er de wijdere broeken en de meeste meisjes lopen in een strakke fitnessbroek. De tight is een strakke fitnessbroek die als het ware als een legging om je benen zit. De tight is de laatste jaren enorm populair geworden. Dit komt omdat je vrijuit in een tight kan bewegen en er geen wrijving kan ontstaan, omdat de broek strak om je benen zit. Je benen kunnen dan niet gaan schuren en zo kunnen er ook geen irritaties ontstaan. Een tight heeft vaak een elastische tailleband. De broek sluit dan goed aan om je lichaam. Er is keuze uit lange tights, driekwart tights en korte tights.

Ondanks de voordelen die een tight biedt, kan het zijn dat je liever geen strakke broek aan hebt. In dat geval zijn er ook wijdere fitnessbroeken. Belangrijkste is natuurlijk dat je je op je gemak voelt. Hou er wel rekening mee dat de wijdere fitnessbroek niet te zwaar van stof moet zijn, zodat je zo min mogelijk hinder ondervindt van de broek. Meestal hebben deze wijdere fitnessbroeken een elastische tailleband met aantrekkoord, zodat de broek goed aansluit om je lichaam.

Tip

Vergeet ook niet een paar sportsokken aan te trekken. Sportsokken zijn speciaal gemaakt voor het sporten, wat betekent dat deze niet schuiven en je er geen zweetvoeten door krijgt.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!