Fitness trainingspakken voor kinderen

Als kinderen naar de sportschool gaan, dan is het belangrijk dat ze warm gekleed daarnaartoe gaan. De spieren moeten namelijk warm zijn en blijven om de kans op blessures te verkleinen. Ook na de training mogen de spieren niet te snel afkoelen. Een trainingspak biedt uitkomst. Lees meer...
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Waarom een trainingspak?

Het is belangrijk om je lichaam te beschermen. Warme spieren zijn minder blessuregevoelig dan koude spieren. Dat komt omdat warme spieren soepel zijn en daardoor beter tegen een stootje kunnen. Kleed je daarom warm aan als je naar de sportschool gaat en hou de warme kleding ook nog aan tijdens de warming-up. Ook na afloop van de training is het belangrijk om je warm te kleden. Je spieren kunnen dan rustig aan afkoelen en de kans op spierpijn wordt een stuk kleiner.

Andere eigenschappen

Een trainingsjas en een trainingsbroek vormen samen een trainingspak. De meeste trainingspakken worden gemaakt van materiaal dat zweet goed kan afvoeren, zodat je lichaam droog blijft aanvoelen.

De trainingsbroek is meestal makkelijk aan en uit te trekken door middel van korte ritsen die aan de onderkant van de broekspijpen zitten.

Een trainingspak zit ook heerlijk als je thuis bent. In dat geval maakt het niet uit van welk materiaal het pak is gemaakt.

Tips

Zorg ervoor dat het trainingspak volgens de wasvoorschriften wordt gewassen. Dit is om de belangrijke eigenschappen van het pak te behouden. De voorschriften staan op het label aan de binnenkant van het trainingspak.

Heb je nog vragen over trainingspakken? Stel ze gerust aan onze klantenservice.