Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Regenbroeken kind

Gaan jullie op wandelvakantie? Of maken jullie graag mooie wandeltochten door de omgeving? Dan mag een regenbroek niet ontbreken in de garderobe van jouw kind. Een regenbroek is gemakkeliijk mee te nemen in een rugtasje. Lees meer...

5 Artikel(en)

5 Artikel(en)

Eigenschappen

Kinderen zijn vaak buiten en een regenbroek is dan ook onmisbaar als je jouw kind droog wilt houden tijdens een regenbui. Een regenbroek heeft vaak een elastische tailleband en brede broekspijpen, waardoor deze makkelijk en snel aan te trekken is. De onderzijde van de broek kun je vaak passend maken met behulp van een klittenband- of ritssluiting, zo voorkom je dat er wind in de broek komt of dat er op de broek gestapt wordt.

Een regenbroek is licht van gewicht, ademend en natuurlijk waterdicht. Dit zijn de eigenschappen van de stof polyester, waar regenbroeken meestal van gemaakt worden. Ook beschikken de meeste regenbroeken over getapete naden, dit voorkomt dat er via de naden water naar binnen loopt.

Waterdicht

Met een regenbroek met een waterkolom vanaf 1.000mm blijft jouw kind droog bij een miezerbui. Gaat het langer of harde regenen, kies dan voor een regenbroek met een hogere waterkolom. Een waterkolom vanaf 2.000mm biedt voldoende bescherming tijdens een heftigiger regenbui. Ook droog blijven als het gaat stortregenen of als je er op wil kunnen zitten op een natte ondergrond? Kies dan voor een waterkolom van minimaal 5.000 mm.

Tips

Laat de regenbroek goed drogen voordat deze weer wordt opgeborgen in de kast om te voorkomen dat de waterdichte eigenschappen verloren gaan.

Sommige regenbroeken zijn voorzien van reflecterende strepen. Tijdens een grote regenbui is jouw kind minder goed zichtbaar en deze strepen zorgen dat hij/zij tóch gezien wordt!