Zwemslips kind

Een zwemslip voor kinderen is een strakke zwembroek zonder pijpjes. Zwemslips zijn vaak zeer populair onder wedstrijdzwemmers. Doordat de zwemslip strak om het lichaam zit, biedt deze weinig weerstand en kun je dus hogere snelheden bereiken in het water! Lees meer...
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Welke maat zwemslip voor kinderen?

Het is belangrijk dat je kind de juiste maat zwemslip draagt. Een te kleine zwemslip zal logischerwijs gaan knellen, maar een te grote zwemslip zal juist afzakken. Ondanks dat je veel zwemslips door middel van een aantrekkoord passend kunt maken, is het niet aan te raden om een zwemslip “op de groei” te kopen. In het water wordt de zwemslip namelijk nog wat ruimer.

Sneldrogende zwemslip

De meeste zwemslips voor kinderen worden gemaakt van polyester. Polyester is een zachte, comfortabele stof die snel droogt. Daarnaast behoudt polyester zijn vorm en kleur. Tevens zijn veel zwemslips voorzien van een technologie die ervoor zorgt dat de zwemslip chloorbestendig is, waardoor je lange tijd plezier kunt hebben van de zwemslip!

Hoe onderhoud ik mijn zwemslip?

Om lang plezier te houden van de zwemslip is het verstandig deze na het zwemmen uit te spoelen met zoet, chloorvrij en koud water. Bij thuiskomst kan de zwemslip dan gewassen worden volgens de wasvoorschriften. Deze voorschriften staan beschreven op het label aan de binnenkant van de slip.

Tips

Benieuwd over welke specifieke eigenschappen jouw nieuwe zwemslip beschikt? Lees dan de uitgebreide productomschrijving!

In sommige landen is het verboden om te zwemmen met een “losse” zwembroek en is het dus verplicht om een strakke zwemslip te dragen. Het is verstandig om, voor jullie op vakantie gaan, te controleren wat de regels in het desbetreffende land zijn.