Zwembroeken voor kinderen

Is jouw zoon ook zo dol op zwemmen en is hij regelmatig in het water te vinden? Met een gestroomlijnde zwembroek kan jouw kind zich nog soepeler door het water bewegen en zal hij nóg sneller kunnen zwemmen! Zwembroeken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Lees meer...

Producten 1-24 van 34

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 34

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke soorten zwembroeken zijn er?

Zoveel mensen, zoveel wensen... Sommige jongens zweren bij een zwemslip, maar anderen kiezen misschien liever voor een jammer! Wanneer kies je voor welk soort zwembroek? En waar moet je op letten bij de aanschaf ervan?

Zwemslip

De zwemslip is een strakke zwembroek zonder pijpjes. Dat dit model heel geliefd is bij wedstrijdzwemmers is natuurlijk niet zo gek, de zwemslip zit namelijk strak om het lichaam en veroorzaakt daardoor bijna geen weerstand. Doordat de zwemslip maar weinig stof bevat, is deze zwembroek heel licht van gewicht en dat komt de snelheid natuurlijk ten goede!

Zwemboxer

De zwemboxer is een strakke zwembroek met korte pijpjes en is, evenals de zwemslip, zeer populair bij wedstrijdzwemmers. De zwemboxer bevat logischerwijs meer stof en is dus wel iets zwaarder dan de zwemslip, maar sommige jongens voelen zich nu eenmaal wat fijner in een zwemboxer! Tevens is de zwemboxer zeer populair in landen waar het verplicht is om een strakke zwembroek te dragen.

Jammer

Jammers zijn strakke zwembroeken met pijpen tot net boven de knie. Ben jij een intensieve zwemmer en lig je meerdere keren per week in het zwembad? Dan is de jammer echt iets voor jou. Doordat de pijpjes van de jammer zo lang zijn, worden de bovenbenen en de billen optimaal ondersteunt!

Zwemshort

Vind je strakke zwembroeken niet lekker zitten? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een zwemshort! Omdat een zwemshort los om het lichaam hangt, is deze niet zo hydrodynamisch als de zwemslip, zwemboxer en de jammer. De zwemshort is dan ook iets minder geschikt voor wedstrijdzwemmers.