Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Zwemslips voor kinderen

Een zwemslip is een aansluitende zwembroek met geen of korte pijpen. Tijdens zwemlessen zijn zwemslips voor jongens verplicht om te dragen en ook veel meisjes dragen ze. In sommige landen mag er alleen in een zwemslip in het zwembad gezwommen worden. Lees meer...

1-24 van 25

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-24 van 25

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Aansluitend

Een zwemslip is populair onder wedstrijdzwemmers. Doordat de zwemslip strak om het lichaam zit, biedt deze weinig weerstand. Voor kinderen is het dragen van een zwemslip tijdens zwemlessen vaak verplicht. Maar een zwemslip kan ook goed gedragen worden tijdens recreatief zwemmen.

Zorg dat je kind de juiste maat zwemslip draagt. Een te kleine zwembroek kan gaan knellen. Een te grote zwemslip kan gaan afzakken. In het water wordt een zwemslip wel wat ruimer, dus koop de zwemslip niet te groot.

De meeste zwemslips sluiten aan door middel van een aantrekkoord. Er zijn ook zwemslips die bescherming bieden tegen Uv-straling.

Het materiaal

De meeste zwemslips worden gemaakt van polyester. Polyester is een zachte, comfortabele stof die snel droogt. Daarnaast behoudt polyester zijn vorm en kleur.

Veel zwemslips zijn voorzien van een technologie die ervoor zorgt dat de zwemslip chloorbestendig is. Lees in de uitgebreide productomschrijvingen over welke specifieke eigenschappen de zwemslip beschikt.

Om lang plezier te houden van de zwemslip is het verstandig deze na het zwemmen uit te spoelen met zoet, chloorvrij en koud water. Bij thuiskomst kan de zwemslip dan gewassen worden volgens de wasvoorschriften. Deze voorschriften staan beschreven op het label aan de binnenkant van de slip.

Tip

Check voordat jullie op vakantie gaan of er in het zwembad gezwommen mag worden in een zwemshort. In sommige landen mag dit namelijk niet. Neem voor de zekerheid altijd een zwemslip mee.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.