New Balance

Al sinds 1906 ontwikkelt New Balance populaire sneakers, (sport)kleding en sportschoenen die jouw kwaliteiten optimaal ondersteunen. Of je nou een atleet op topniveau bent of op jouw manier een doorzetter met een eigen stijl: New Balance is er voor jou.

De geschiedenis van New Balance

William J. Riley, een Engelse immigrant in Boston begint in 1906 met het maken van steunzolen en schoenen voor mensen met voetproblemen. De naam New Balance werd bedacht toen Riley kippen aan het bestuderen was in de tuin, de drie klauwen geven een kip de juiste balans en zo was de eerste New Balance sneakers geboren mét ondersteuning op drie belangrijke punten. Deze sneaker werd een bestseller, vooral onder werknemers die werk deden waar ze veel bij moesten staan. Het 'N’ logo werd pas vanaf de jaren 80 geïntroduceerd, de New Balance 320 sneaker was dé eerste sneaker met dit logo.

Waar staat New Balance voor?

New Balance support hen die hun doel achteraangaan en hard werken tijdens de weg ernaartoe, hen die een eigen stijl en identiteit hebben, maar die tegelijkertijd ook willen meegaan met trends.

Door jarenlange kennis over hoe de mens zich beweegt, vindt New Balance de perfecte balans tussen enerzijds comfort en anderzijds een hip, mooi en trendy design. New Balance doet precies waar ze goed in is, zodat jij dat ook kunt doen. Hierdoor ontstaat elk seizoen weer een grote collectie high-quality schoenen en kleding voor zowel lifestyle als sport.

Het is traditie om sporters en sportevenementen te ondersteunen. New Balance sponsort NB atleten zoals Femke Bol, Tony van Diepen, Lisanne & Laura de Witte. Internationaal is New Balance bekend als sportsponsor van de Virgin Money London Marathon en TCS New York City Marathon. In de voetbalwereld sponsort New Balance mooie clubs als AS Roma, Athletic Club Bilbao.

New Balance sneakers

Een echte sneakerliefhebber herkent New Balance sneakers meteen aan het trendy design, herkenbare “N” op de schoen en een bovenal heerlijk comfort. De klassieke New Balance sneakers zijn ontworpen met een knipoog naar de inmiddels weer helemaal hippe ‘retro’ stijl. Andere zijn speciaal ontwikkeld voor de trends van het moment. De verschillende stijlen van de New Balance sneakers hebben allemaal een unieke nummering. Denk aan de classic 574, de 373 met een vintage look en het innovatieve en duurzame model 997H. Voor welk paar sneakers kies jij?