Salomon: time to play

In een samenleving waar snelheid en stress het hebben overgenomen, nemen mensen steeds minder tijd om te spelen en te verbinden met de natuur. Het spelen is onze essentie.
We creëren de volgende generatie versnellingen en ervaringen die mensen de vreugde geven van progressie in hun sport.

Make every run an adventure

Salomon heeft schoenen die speciaal ontwikkeld zijn voor de road runners, trail runners, hiking en mouintaineering. Deze schoenen zijn voorzien van goede grip, comfort en ride. Elke schoen heeft zijn eigen specialisme waardoor het de sporter alle vertrouwen geeft qua grip en prestaties. Naast de schoenen heeft Salomon ook kleding die aangepast is aan de sport.

Geschiedenis

Salomon is ontstaan in 1947 in het hart van de Franse Alpen en de geboorteplaats van het moderne alpinisme. Salomon's inzet voor innovatief ontwerp en passie voor bergsporten creëerde een breed scala van revolutionaire nieuwe concepten in bindingen, laarzen, ski's en kleding voor zowel alpine als nordic skiën. Het bracht innovatieve oplossingen voor schoeisel, kleding en uitrusting voor snowboarden, avontuurlijke races, bergbeklimmen, hiking, trail running en vele andere sporten.

Door het prestatiegedreven ontwerp levert Salomon innovatie en progressie naar bergsport; Het omzetten van nieuwe ideeën in actie en het uitbreiden van de grenzen van de mogelijkheid. Salomon's erfgoed, cultuur en toewijding zijn samengebonden door één simpel concept: 's werelds toonaangevende bergmensen die de toonaangevende bergproducten van de wereld creëren.

Salomon is een onderdeel van het Finse Amer Sports, waarvan ook Atomic, Wilson, Mavic en Suunto deel van uitmaken.

Technologieën

Schoenen

Salomon zorgt er met deze grip voor dat lopers 100% op de prestaties van hun schoen kunnen vertrouwen. Voor elk type schoen wordt een eigen slijtzool ontworpen die het beste past bij het doel waar de schoen voor is bedoeld.

Van de hiel tot in de voorvoet loopt er een kunststof versteviging in de tussenzool. Dit zorgt voor extra stabiliteit met de ondergrond en goede torsiecontrole in het midden van de schoen.

Deze inlegzolen behouden 40% langer hun veerkracht, vergelen met gewone EVA inlegzolen.

Ons eigen snelsluitsysteem, een dun en zeer sterke veter met een remmetje. De veter trek je makkelijk aan over de gehele voet, je schuift het remmetje naar beneden, en de schoen zit vast.

Deze band loopt achter de hiel langs en zorgt dat het hielbeen goed stevig omsloten in de schoen gefixeerd wordt.

Kleding

Helpt om je huid droog te houden. Vocht wordt afgedreven en vervolgens uitgespreid over de stof, waar het snel kan verdampen.

Beschermt je tegen regen, sneeuw en wind en zorgt voor ademend vermogen, zodat vocht wordt afgedreven en kan verdampen.

Reguleert je lichaamstemperatuur zodat je comfortabel en warm blijft. De constructie reflecteert de warmte van je lichaam en houdt deze vervolgens vast.

Beschermt je tegen wind en sneeuw en geeft voldoende.

Door de keuze van stoffen en patronen volgt de kleding je beweging en geeft je bewegingsvrijheid bij verschillende activiteiten.