Shimano

Shimano is van oorsprong een Japans merk en is in 1921 opgericht door Shozaburo Shimano. Hoewel Shimano zich in de beginjaren van het bedrijf vooral bezighield met het produceren van metalen fietsonderdelen, skimaterialen en visgerei, staat het merk nu vooral bekend om zijn fietsgear en natuurlijk nog altijd de fietsonderdelen.

Waarom Shimano?

Shimano zoekt zijn inspiratie altijd bij de fietser. De perfecte fietstocht wordt weleens omschreven als “alsof er geen ketting aanwezig was” en dat is precies wat Shimano wil bereiken: zij willen dat je alles om je heen even kunt laten verdwijnen, alleen jij en de natuur. Shimano ziet het dan ook als hun missie om iedere fietser de beste rijervaring te bieden door innovatie, comfort en veiligheid naar een hoger niveau te tillen!

Shimano groepen

Iets waar Shimano heel bekend mee is geworden, zijn hun fietsonderdelen die ervoor zorgen dat je kunt schakelen een remmen. Dit zijn onder andere de remgrepen, de derailleur, de cassette en de kabels, dit wordt ook wel een groep of groepset genoemd. In zowel Nederland als België zijn veel fietsen uitgerust met zo’n Shimano groep. Ga je een keer in het buitenland fietsen en moet er een onderdeel van de groep vervangen worden? Geen probleem! Omdat Shimano wereldwijd opereert, is de kans groot dat de lokale fietsenmaker de fiets binnen no-time weer kan repareren met een vervangend onderdeel van Shimano!

Shimano schoenen

Ook bij de fietsschoenen wil Shimano ervoor zorgen dat jij als fietser even alles om je heen kunt vergeten! De Shimano schoenen moeten zo goed passen dat de grens tussen voet en schoen zal vervagen. Shimano heeft door de jaren heen allerlei verschillende meetgegevens geanalyseerd om zo de optimale leest te creëren. Om de trapprestaties te verhogen en het draagcomfort te vergroten is het belangrijk dat de voeten stevig in de schoenen staan, zonder dat de sluiting te strak vastgezet hoeft te worden.