Tape

Wij kunnen de tape natuurlijk niet persoonlijk komen opplakken, maar we kunnen je wel een aantal tips geven over hoe je te werk kunt gaan om te zorgen dat tape zo comfortabel mogelijk komt te zitten. Lees meer...
Geen producten gevonden voor deze selectie.

TIPS

Voordat je gaat tapen, moet je zorgen dat de huid schoon, droog en vetvrij is. Op deze manier zal de tape langer en beter blijven zitten. Tape hecht beter op de blote huid. Verwijder indien mogelijk de haartjes op de plek waar de tape geplakt gaat worden. Let op! Doe dit niet met een scheermes, dan kunnen er wondjes ontstaan.

Na het intapen is het verstandig om talkpoeder over de zijkanten van het tape te wrijven, hierdoor zal de talkpoeder zich aan de tape hechten en laat de tape minder snel los. Kleed je na het intapen voorzichtig aan, zodat de uiteinden niet los zullen laten.

Indien je hand of voet ingetapet is, is het aan te raden om ’s nachts een kous om de hand of voet te doen. Door de kous heeft de tape minder kans om aan de dekens te plakken en los te gaan.

Verwijder de tape wanneer deze niet goed aanvoelt! Verkeerd gebruik van de tape kan namelijk nieuwe blessures veroorzaken!

Tape verwijderen

Smeer de tape in met (baby)olie of sterilium, hierdoor zal de lijmlaag oplossen en zul je de tape gemakkelijk kunnen verwijderen.
Indien er lijmresten op de huid achterblijven, kun je deze verwijderen met warm water en zeep.