Triathlonkleding

Tijdens een triathlon is je kledingkeuze van een aantal factoren afhankelijk, één daarvan is natuurlijk tijd! Door een trisuit te dragen kun je veel tijd (en stress!) besparen tijdens een triathlonwedstrijd. Het is dan ook niet zo gek dat veel triatleten ervoor kiezen om een mulitifunctionele trisuit te dragen! Lees meer...

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Triathlonpak

Een triathlonpak wordt ook wel trisuit of triathlonwetsuit genoemd en is multifunctioneel! Het pak is namelijk niet alleen heel geschikt om in te hardlopen, maar je kunt er ook mee zwemmen en fietsen. Het materiaal waar de triathlonpakken van gemaakt worden is te vergelijken met dat van een wetsuit, alleen is de stof van het triathlonpak een stukje lichter en elastischer. Door deze fijne eigenschappen kun je je volledig focussen op de drie verschillende onderdelen van de triathlon! Sommige triatleten kiezen er toch voor om zich tijdens de verschillende onderdelen om te kleden, maar hierbij gaat natuurlijk veel waardevolle tijd verloren. Daarnaast is het triathlonpak van alle gemakken voorzien, zo is het namelijk binnen no-time weer opgedroogd na het zwemmen, heeft het een zeem om het fietsonderdeel zo comfortabel mogelijk te laten verlopen en biedt het voldoende bewegingsruimte om ongestoord te kunnen hardlopen.

Tweedelig pak versus eendelig pak

Vooral tijdens triathlonwedstrijden is een eendelig triathlonpak heel populair, dit heeft alles te maken met de aerodynamische eigenschappen van het pak. Het eendelige pak is zeer nauwsluitend en zit vaak iets strakker dan het pak dat uit twee delen bestaat, hierdoor ervaar je natuurlijk minder weerstand en kun je een zeer snelle tijd neerzetten! De strakke pasvorm van het eendelige pak heeft ook als groot voordeel dat het triathlonpak goed op zijn plaats blijft zitten, daarnaast kan de broek natuurlijk niet afzakken en het shirt niet oprollen. Hoewel er voor een wedstrijd dus vaak gekozen wordt voor een eendelig pak, is het tweedelige triathlonpak juist heel populair voor triathlontrainingen. In het tweedelige pak heb je iets meer bewegingsvrijheid en daarnaast is het natuurlijk gemakkelijker bij een toiletstop.