Trisuit

Tijdens een triathlon is je kledingkeuze van een aantal factoren afhankelijk, één daarvan is natuurlijk tijd! Door een trisuit te dragen kun je veel tijd (en stress!) besparen tijdens een triathlonwedstrijd. Het is dan ook niet zo gek dat veel triatleten ervoor kiezen om een multifunctionele trisuit te dragen! Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Rogelli-Florida-Suit-2107221530
40,95 -9% 44,95 Adviesprijs
Rogelli-Florida-Suit-Jr
38,95 -13% 44,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Wat is een trisuit?

Een trisuit wordt ook wel triathlonpak of triathlonwetsuit genoemd en is multifunctioneel! Het pak is namelijk niet alleen heel geschikt om in te hardlopen, maar je kunt er ook mee zwemmen en fietsen. Het materiaal waar de trisuit van gemaakt wordt, is te vergelijken met dat van een wetsuit, alleen is de stof van het trisuit een stukje lichter en elastischer. Door deze fijne eigenschappen kun je je volledig focussen op de drie verschillende onderdelen van de trisuit! Sommige triatleten kiezen er toch voor om zich tijdens de verschillende onderdelen om te kleden, maar hierbij gaat natuurlijk veel waardevolle tijd verloren. Daarnaast is het trisuit van alle gemakken voorzien, zo is het namelijk binnen no-time weer opgedroogd na het zwemmen, heeft het een zeem om het fietsonderdeel zo comfortabel mogelijk te laten verlopen en biedt het voldoende bewegingsruimte om ongestoord te kunnen hardlopen.

Tweedelig trisuit versus eendelig trisuit

Vooral tijdens triathlonwedstrijden is een eendelig trisuit heel populair, dit heeft alles te maken met de aerodynamische eigenschappen van het pak. Het eendelige pak is zeer nauwsluitend en zit vaak iets strakker dan het pak dat uit twee delen bestaat, hierdoor ervaar je natuurlijk minder weerstand en kun je een zeer snelle tijd neerzetten! De strakke pasvorm van het eendelige pak heeft ook als groot voordeel dat het trisuit goed op zijn plaats blijft zitten, daarnaast kan de broek natuurlijk niet afzakken en het shirt niet oprollen. Hoewel er voor een wedstrijd dus vaak gekozen wordt voor een eendelig pak, is een tweedelige trisuit juist heel populair voor triathlontrainingen. In een tweedelige trisuit heb je iets meer bewegingsvrijheid en daarnaast is het natuurlijk gemakkelijker bij een toiletstop.