Hardlopen

Hardlopen is de op één na meest beoefende sport van Nederland. Het is leuk en gemakkelijk om te doen. Het enige dat je nodig hebt zijn een paar goede hardloopschoenen en een geschikte outfit. Dat alles en nog veel meer vind je hier. Lees meer...

Producten 1-24 van 2093

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 2093

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hardlopen, waar en wanneer je maar wilt

Of je nu thuis bent, op vakantie of waar dan ook. Je kunt zelf het moment van lopen bepalen en deze sport is overal mogelijk. Naast dat het gezond is voor het lichaam, worden mensen ook vrolijk van het buiten sporten. Het is niet alleen gezond voor het lichaam, mensen worden er ook nog eens vrolijker van.

Leuker door het leven

Tijdens een intensieve activiteit, zoals hardlopen, maakt je lichaam de stof endorfine aan, deze stof wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. De stof geeft een euforisch gevoel dat nog lang aanhoudt na het hardlopen. Het is bewezen dat mensen die veel sporten vrolijker door het leven gaan en minder kans maken op depressiviteit.

Goed voor het lichaam

Om je lichaam gezond te houden is het belangrijk om te sporten, het liefst minimaal 30 minuten per dag. Dit hoeft niet altijd hardlopen te zijn, maar met hardlopen verbrand je wel veel calorieën. Tijdens hardlopen verbrandt het lichaam ongeveer 800 calorieën per uur, afhankelijk van jouw gewicht en de intensiviteit van de training. Hardlopen zorgt ervoor dat de longcapacitiet toeneemt, waardoor je uiteindelijk minder snel moe wordt. Ook verlaagt hardlopen de bloeddruk, het cholesterolgehalte en de hartslag in rust.

Minder kans op ziektes

Hardlopen is goed voor de gezondheid, zo is de kans op diabetes, hart- en vaatziektes en nog vele meer veel lager dan bij mensen die niet sporten. Ook de kans op een hartstilstand of een hartinfarct wordt verkleind door regelmatig bewegen.

De juiste hardloopoutfit

Je hardloopoutfit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Met mooi weer is je outfit al compleet met een short en daarboven een T-shirt. Als het iets frisser is, kun je kiezen voor een lange tight met een shirt met lange mouwen. Ga je hardlopen in de regen? Trek dan een waterdicht hardloopjack aan. In de wintermaanden kun je kiezen voor thermokleding onder je hardloopoutfit. En vergeet je muts en handschoenen natuurlijk niet.

Tip

Sporten is gezond, maar je moet ook niet overdrijven. Luister naar je lichaam, is het vermoeid, sla het sporten dan een keer over. Rust is net zo belangrijk als het sporten zelf.

Heb je een keer geen zin om hard te lopen? Zet een uptempo muziekje aan en je krijgt energie en zin om te beginnen. Er zijn speciale muziek apps te downloaden die een renmodus hebben.
Veel hardloopplezier!

Vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.