Trailschoenen

Ben jij een hardloper die graag in de natuur en off-road loopt? Dan zijn goede trailschoenen natuurlijk onmisbaar voor jou! Het is belangrijk dat trailschoenen veel grip bieden op de onverharde paden, maar daarnaast moet het bovenwerk van de schoen ook stevig genoeg zijn om je voeten te beschermen tegen bijvoorbeeld takken en stenen. Welke trailschoenen passen bij jou? Lees meer...
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat zijn trailschoenen?

De bijzondere sport trailrunnen vraagt natuurlijk om bijzondere schoenen: trailschoenen! Tijdens het trailrunnen begeef je je op verschillende soorten terreinen en soms gaan de trailroutes zelfs door water. Het is dan ook niet zo gek dat trailschoenen over veel verschillende eigenschappen beschikken, zo zijn veel trailschoenen bijvoorbeeld waterproof, zijn ze voorzien van stevige tussenzolen en hebben ze een buitenzool die veel grip biedt. Wist je trouwens dat je vaak aan de zool kunt zien voor welke ondergrond de trailschoen geschikt is? Een zool met grote noppen die ver uit elkaar staan is bijvoorbeeld heel geschikt voor zachte en/of natte ondergronden, daarentegen is deze schoen niet zo geschikt voor het lopen door bergen. Ben jij juist van plan om in de bergen te gaan trailrunnen? Dan kun je beter kiezen voor een trailschoen met veel kleine noppen, die dicht bij elkaar staan.

Verschil trailschoenen en hardloopschoenen

Gewone hardloopschoenen zijn natuurlijk vooral ontworpen voor het lopen op verharde wegen, waardoor er bij hardloopschoenen heel veel aandacht is voor demping, maar veel minder aandacht voor grip. Het zal je niet verbazen dat bij trailschoenen goede grip juist heel belangrijk is, je rent immers over grond, zand, klei, steentjes en andere onverharde terreinen. Door het dragen van goede trailschoenen i.p.v. gewone hardloopschoenen kun je akelige blessures voorkomen.

Waarom trailschoenen?

In tegenstelling tot hardloopschoenen hoeven trailschoenen niet zoveel demping te bieden. Tijdens het trailrunnen loop je natuurlijk vooral over onverharde paden, waardoor de klappen die je spieren en gewrichten te verduren krijgen een stuk minder impact hebben. Echter is je route soms zeer onvoorspelbaar, je tocht kan gaan over gladde ondergronden en dan is het natuurlijk heel belangrijk om veel grip te hebben. Trailschoenen hebben vaak een zeer grof profiel in de zool, waardoor je niet snel uit zult glijden! Op Plutosport.nl vind je zowel voor dames als voor heren voldoende trailschoenen, voor de dames zijn er ook trailschoenen te vinden in vrolijke opvallende kleuren.

Andersom is het overigens ook niet aan te raden om je trailschoenen te dragen tijdens het gewone hardlopen. Zoals je inmiddels weet beschikken de trailschoenen over heel andere eigenschappen dan hardloopschoenen, waardoor je essentiële ondersteuning mist. Daarnaast is de kans groot dat het profiel van je trailschoenen kapotgaat tijdens het lopen op geasfalteerde wegen.

Welke maat trailschoenen heb ik nodig?

Voordat je je nieuwe trailschoenen gaat bestellen is het natuurlijk verstandig om te bepalen welke maat je nodig hebt. Bij alle trailschoenen kun je een maattabel vinden waarin je aan de hand van de lengte van jouw voeten een passende maat kunt vinden. Ieder merk heeft een andere maatvoering, neem dus echt even de tijd om jouw voeten op te meten om de juiste maat te bepalen!